Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

De morsomste bydelene

Vil du besøke møtestedet for de kule? De trendye? De hippe? Bohemene? Eller vil du kjenne følelsen av å være i Kina? Her er bydelene du må besøke.

Artikler i samme serie:

  1. Hele eplet i ett jafs
  2. De opplagte
  3. De høyeste
  4. De med størst historisk sus
  5. De avslappende
  6. De morsomste bydelene
  7. Den mest autentiske maten
  8. De mest kulturelle
Soho

Se bilde i et større formatSoho. Foto: Fredrik Larsen

Chinatown

Se bilde i et større formatChinatown. Foto: Fredrik Larsen

Lower East Side
Før var Lower East Side en getto for utvandrede europeiske jøder. Strøket med de mange slitne utleieleilighetene hadde lenge et snuskete rykte, men nå er en håndfull kvartaler av Ludlow Street det hippeste du kan finne i hele New York. Her ligger de mest trendy bruktbutikkene og de hippeste barene og kafeene tettere en hagl. Om kvelden syder gaten av liv; Lower East Side er møtestedet for de kule og alternative - behagelig fritt for den drakt- og dresskledde rikmannsfiffen. Særlig i helgene er det fullt party her.
Ludlow Street går sør for Houston Street, og hit kommer du lettest med t-banen til Delancy St/Essex St-holdeplassen.

SOHO
SOHO er en forkortelse for "SOuth of HOuston st.", og dette hippe og trendy kunstnerstrøket er fullt av trivelige industribygninger som tidligere huset klesfabrikker av ymse slag. Nå er SOHO et shoppingmekka. Ikke bare er prisene overkommelige, Broadway og sidegatene er også spekket med kule kleskjeder som Strawberry og Banana Republic, hippe brandstores fra merker som Puma, egne surfe- og skatebutikker - kort sagt: ungdommelige klær i alle stiler. Dessuten er SOHO proppet med gallerier, og på West Broadway-gaten er mye av kunsten kommet ut på fortauet. Innimellom galleriene og klesbutikkene finner du også mange hyggelige, små kafeer og noen alternative bokhandlere. Ta t-banen til Canal St. og gå oppover Broadway derfra, så får du med deg kremen av SOHO.

Chinatown

Ikke noe besøk til New York er komplett uten en svipptur innom Chinatown. Byens kinesiske befolkning vokser stadig - og dermed brer også Chinatown seg stadig lenger utover sine gamle grenser. Når du går bortover Canal Street og Mott Street, er det vanskelig å forstå at du ikke er i Kina: Her får du kjøpt flere Kina-suvenirer enn i hele Beijing tilsammen. Det bugner av billige dim sum-restauranter. Gatene har nesten like mange kinesiske reklameskilt som du finner i Hongkong. Du ser kinesere overalt og hører kantonesisk og mandarin hvor du enn snur deg. Og ser du godt etter, finner du også to buddisttempler og en Konfusius-statue. Dette lille stykket Kina finner du om du tar t-banen til Canal St.-holdeplassen.

Chelsea

Nord for Greenwich Village ligger den hyggelige, avslappende bohembydelen Chelsea. De siste årene har antallet små, alternative gallerier eksplodert rundt 10th og 11th Avenue. 8th Avenue er full av hyggelige, til dels trendy, men billige og avslappende kafeer. Mange av dem er møtested for homofile. Og det atmosfæriske området mellom West 20th Street og West 22 Street samt 8th og 10th Avenue er kjent som Chelseas historiske distrikt. Her finner du trivelige alleer med gamle italiensk- og greskaktige mursteinshus.
Ta t-banen til 23rd Street-holdeplassen, og vips, så er du midt i hjertet av Chelsea.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no