Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Den mest autentiske maten

Du kan ikke beske storbyen uten smake p en ekte Amerikansk cheeseburger og milkshake i en nostalgisk 50-tallsdiner. Eller hva med en ekte Amerikansk hot-dog?

Artikler i samme serie:

  1. Hele eplet i ett jafs
  2. De opplagte
  3. De høyeste
  4. De med størst historisk sus
  5. De avslappende
  6. De morsomste bydelene
  7. Den mest autentiske maten
  8. De mest kulturelle
Snack i New York

Se bilde i et større formatSnack i New York. Foto: Fredrik Larsen

Munson Diner
Det mest Amerikanske av det Amerikanske er vel dineren, de nostalgiske og stilsikre kjappis-restaurantene med komplett 1950-tallsinteriør og hjemmelaget cheeseburger og milkshake på menyen. New York har flere vaskeekte dinere som alle er å anbefale, men Ryggsekk.coms favoritt er Munson Diner, som ligger midt i den sjarmerende bydelen Hell's Kitchen. Her treffer du de lokale drosje- og lastebilsjåførene etter fullført skift. Betjeningen er like hyggelig som dineren selv og maten er dessuten god, billig og hjemmelaget. Munson Diner ligger i 600 West 49th Street, på hjørnet til 11th Avenue. Ta t-banen til 50th St-holdeplassen og gå gjennom de nærmest folketomme, men hyggelige Hell's Kitchen-gatene.

Nathan's Famous
Hva er mer Amerikansk enn pølse i brød? Ingen i hele New York serverer bedre og mer berømt hot dog enn det legendariske gatekjøkkenet Nathan's Famous, som har holdt det gående på samme sted på Coney Island siden 1916. Ja, det var faktisk nettopp her at hot dog-en ble oppfunnet i 1874.
Nathan's Famous ligger i 1310 Surf Avenue, rett ved t-banestasjonen Stillwell Ave.

Sylvia's
Sylvia er "the queen of soul food". Siden 1962 har den nå 76 år gamle Sylvia Woods servert solid sørstatsmat til glede for et stadig voksende publikum i Harlem. Eventyret startet som en liten restaurant med 35 seter. Nå er Sylvia's blitt storbedrift med 100 ansatte og plass til 450 gjester. Men fortsatt rusler Sylvia selv rundt på restauranten og sjekker at gjestene er fornøyde med maten. En bedre, hyggeligere og mer velsmakende måte å bli kjent med New Yorks "svarte bydel" på er vanskelig å finne. Etter en kveld hos Sylvia vet du at Harlem ikke er noen skummel bydel lenger. Sylvia's ligger i 328 Lenox Avenue, og hit kommer du enklest ved å ta t-banen til 125th st.-holdeplassen.

Pølse-/pretzel-buer
Hele New York er full av håndkjerrer som er omgjort til kiosker på hjul. Her får du kjøpt kald drikke og is, samt varme pølser og pretzel-kringler - standard-snacks som ingen New York-tur er komplett uten.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no