Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Sør-Amerika neste: Land for land i korte trekk

Her kommer en god oversikt over de fleste landene i Sør-Amerika.

Artikler i samme serie:

  1. Sør-Amerika neste?
  2. Sør-Amerika neste: Land for land i korte trekk
Venezuela: Landet ligger i nord og besøkes av få turister på grunn av dårlig utviklede fasiliteter og de siste årenes sosiale og politiske ustabilitet. Like fullt er landets karibiske strender noen av kontinentets aller fineste. De tøffeste reiser til den fjerntliggende regionen Guayana i sør for å utforske enorme skoger, fjell og fossefall - med Angel-fallene som de mest dramatiske.

Colombia: De fleste turistene styrer unna dette landet, selv om mye av Colombia er relativt trygt å besøke. Hovedstaden Bogota har heftig natteliv. Kolonibyen Cartagena er vakkert bevart og har supre strender i nærheten. I sørvest finner du de mystiske gamle statuene i San Augustin. Les imidlertid reiserådene nøye før du legger ut på tur til Colombia.

Ecuador: Landet opplever politisk uro, men står på mange backpackeres reiserute. Et lite land med skarpe naturlige kontraster. På én og samme dag kan du oppleve lavlandet ved kysten, den høye sierraen og Amazonas-bassengets tette jungel og urfolk. Hovedstaden Quito er en av Sør-Amerikas vakreste med et sjarmerende kolonialt sentrum. Har du penger nok, flyr du til Galapagos-øyene 1000 km fra kysten og hilser på det unike dyrelivet der.

Peru: For mange er dette landet selve bildet på Sør-Amerika med sine kyst-, fjell- og Amazonas-landskaper. Machu Picchu, den gamle inkabyen, er landets fremste reisemål. Fjellområdene rundt er blitt så populære at peruvianske myndigheter må innføre restriksjoner på antall besøkende. Cusco, den gamle inkahovedstaden, er en super base for å utforske høylandet i Peru, inkludert Machu Picchu og Titicacasjøen.

Bolivia:
Bolivia lar seg enkelt kombinere med Peru, dersom du først har reist opp i høyden. Bolivia har interessante urfolk, spesielt de quechua- og aymara-talende folkene på Altiplano-høylandet. Yungas-dalene og Reserva de la Biosfera del Beni anbefales for deg som liker vakker natur og ville dyr. Bolivia er et fattig land som for tida er i en ustabil politisk situasjon.

Chile: Med 4000 km fra nord til sør, er det ikke rart om naturen i Chile er variert. I nord ligger Atacamaørkenen, mens det sørlige Chile byr på vakre innsjøer, fascinerende øygrupper, temperert regnskog og dype fjorder. Lengst sør mot Kapp Horn nærmer vi oss faktisk Antarktis.

Argentina: Biff, fotball, tango og Evita; Argentina har brakt mye av sin kultur og sin historie til oss som lever på den andre siden av jordkloden. Buenos Aires er det must, med sine musser, parker, teatre, restauranter og sitt natteliv. Ellers kan du la deg imponere av naturen. De mektige fossefallene i Iguazu i nordøst står på manges reiserute. Eller kanskje frister kvegrøkt på Pampasen, tog i Patagonia eller isbreer og subbantarktisk klima på Tierra del Fuego i det absolutte sør? Økonomisk kollaps for noen år siden gjorde Argentina til et svært billig land å besøke.

Uruguay: Ofte glemt til fordel for sine større og mer kjente naboland. Neppe kontinentets mest spennende reisemål, men hovedstaden Montevideo er ukomplisert og gjestfri. Kanskje nettopp landet for deg som vil gå litt mot strømmen. Hva med å reise til det indre Uruguay for å gjete kyr eller får på en av de store landeiendommene?

Paraguay: Enkelte har fortalt oss at Paraguay er et kjipt og lite gjestfritt land å reise til. Andre vil helt sikkert oppleve det motsatte. Landsbygda går for å være Paraguays fremste attraksjon. Den nordligere halvdelen av landet, Chaco, er en region med sump og buskas. De få innbyggerne omfatter blant annet urfolk som klynger seg til sine tradisjonelle levesett og noen tysktalende bønder.

Brasil: Nesten sist, men slett ikke minst. Brasil er det største landet i Sør-Amerika i både innbyggertall og utstrekning, og dessuten det eneste som er portugisisktalende. Rio de Janeiro - byen trenger neppe noen introduksjon - hører med på reiseruta til enhver som vil backpacke i Brasil. Den nordøstlige byen Salvador gir liv til manges forventning av Brasil som et land med en eksotisk miks av portugisisk og afrikansk innflytelse. Det gigantiske Amazonasbassenget gir selvsagt ubegrensede muligheter for deg som vil oppleve jungel, elveliv og dyreliv. Brasils kystlinje burde heller ikke skuffe noen, uansett hvilke former for vannbaserte utfoldelser du foretrekker.

Guyana, Surinam og Fransk Guyana: Oversett av de fleste. Regionen har en variert etnisk sammensetning som gir landene en karibisk stemning, særlig langs kysten der de fleste menneskene bor. Men også tidligere utilgjengelig regnskog og savanne i innlandet åpnes nå opp for turister.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no