Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Praktiske opplysninger

Dagene er hete i Angkor, spesielt når du klatrer i de gamle steintemplene. Rikelig med væske, solhatt og solkrem er avgjørende for å holde ut en lang dag i Angkor. Drikkevarer og mat kan du lett kjøpe fra boder og spisesteder ved de forskjellige templene.

Artikler i samme serie:

  1. Verdens åttende underverk er kambodsjansk
  2. Praktiske opplysninger
Inngangsbilletter
Khmer-kongenes spektakulære steintempler ligger ved byen Siem Reap. For å slippe inn på området, kan du vele mellom tre forskjellige billettyper:

Éndagspass koster 20 USD og varer fra klokken 17 en ettermiddag og hele neste dag. Med denne billetten rekker du å se den oppskrytte, men obligatoriske solnedgangen ved Phnom Bakeng sammen med horder av andre turister, før du på en og samme maratondag rekker å få med deg det viktigste av de mest kjente templene. Én slitsom, men fullt ut gjennomførbar rute er Angkor Thom, Thomanon, Ta Keo, Ta Phrom, Pre Rup, Srah Srang, Banteay Kdei og Angkor Wat – i den rekkefølgen.

Tredagerspass koster 40 USD. Har du tid og råd er denne billettypen absolutt å anbefale. Da slipper du å utforske templene i samme halsbrekkende tempo som med éndagsbilletten. Én god løsning vil være å starte en dag på hvert av de tre mest imponerende tempelkompleksene, nemlig Angkor Thom, Ta Phrom og Angkor Wat. Tidlig om morgenen har du ikke bare det beste lyset for fotografering, du har også templene i større grad for deg selv. Hvis du nøyer deg med et par templer om dagen, betyr det at du får mye bedre tid til å utforske hvert sted. Du slipper også å være utslitt når du vender tilbake til Siem Reap – og orker kanskje å ta del i byens ikke ubetydelige uteliv.

Sjudagerspass koster 60 USD. Dette er billetten for de mer enn gjennomsnittlig interesserte. Med sju hele dager til rådighet, kan du besøke alle templene og utforske dem grundig. Du får også tid til å vende tilbake til favorittempelet ditt på en annen tid av døgnet for å se det under andre lysforhold.

Transport
Angkor-templene er spredt utover et digert område et stykke fra selve Siem Reap, byen hvor alle overnatter. Du er derfor avhengig av å leie et transportmiddel for å utforske templene skikkelig.

De sprekeste kan leie sykkel i sentrum av Siem Reap. Dette er selvsagt den billigste transporten, men det er slitsomt nok å klatre templene til topps i den kambodsjanske heten om ikke du må sykle kilometervis mellom attraksjonene også.

Mest mobil blir du hvis du leier en moto med sjåfør. Disse motorsykkeldrosjene koster om lag 6 USD dagen (du må regne med et ekstra pristillegg hvis du vil til Banteay Srei). Sjåførene har kjørt turister mellom Angkor-templene utallige ganger, og forteller derfor ofte om de ulike templene på engelsk. Motoer med ivrige sjåfører finner du over hele Siam Reap – har du gått 50 meter fra hotellet uten å få tilbud om en tur, har du hatt eksepsjonelt uflaks …

For to personer er det billigere å leie en tuk-tuk i stedet. De koster fra 10 USD per dag. Tuk-tukene er imidlertid mer ubehagelig humpete og ustøe å kjøre med. For ikke å snakke om at de går langsommere enn både moto og bil. Du får heller ikke kontakt med sjåføren på samme måte. Tuk-tuk-sjåfører finner du også på hvert gatehjørne – om ikke de finner deg først.

Er dere tre eller fire og ønsker komfort, er det også mulig å leie en bil med sjåfør. Det koster rundt 20 USD og er den mest behagelige og trafikksikre måten å oppleve templene på. Men det er også den kjedeligste …

Åpningstider
Templene er åpne hver dag fra en time før solnedgang (så du skal ha muligheten til å se solen stå opp fra favorittempelet ditt) og til rett etter solnedgang.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no