Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Norsk hostel i Kambodsja

Angkor Wat-templene i Kambodsja er en backpacker-hit i Sørøst-Asia. I nærheten av Angkor Wat finnes et norskdrevet hostel for deg som søker hjemlig trygghet i en tøff turisttilværelse.

Hostelet Earthwalkers i Siem Reap i Kambodsja åpnet dørene i 2002. Byen Siem Reap er nærmeste nabo til de utrolige templene i Angkor Wat, Kambodsjas desidert største turistattraksjon. De siste årene har backpackere og andre turister strømmet til Angkor for å oppleve de fantastiske steinmonumentene som reiser seg i jungelen. Ryggsekk.com anbefaler deg på det sterkeste å besøke Angkor Wat dersom du har tenkt deg til Sørøst-Asia.

I Siem Reap driver to norske jenter hostelet Earthwalkers. I en by med svært varierende standard på overnattingstilbudet, kan Earthwalkers være verdt å sjekke ut for deg som har lyst på litt norsk atmosfære i det tropiske Kambodsja. Earthwalkers har rom fra 4 til 15 Amerikanske dollar for natta.

- Det går veldig bra her, de siste månedene har vi hatt fulle hus og stormende jubel. Vi har gjester fra hele verden, deriblant mange fra de skandinaviske landene. Noe av det som tiltrekker mange gjester er trygghetsfølelsen vi gir i og med at vi er to vestlige jenter som driver stedet. Vi har fordelen at vi lettere kan se og tilby gjestene det de er ute etter, forteller Kristin Hansen, daglig leder for Earthwalkers-hostelet til Ryggsekk.com.

Selv om to norske jenter står i spissen for stedet, er de fleste ansatte lokale khmer-folk. Kristin Hansen forteller at de lokalt ansatte har et stort ansvar for driften av stedet. Men når det gjelder hygiene, er det vestlige og ikke kambodsjanske standarder som gjelder.

- Vi er veldig nøye på helse og hygiene - spesielt med tanke på maten som serveres. Kjøkkenpersonalet blir grundig opplært i viktigheten av å kontrollere alt som serveres, forteller Kristin Hansen.

Earthwalkers gir for øvrig fem prosent av overskuddet sitt til et barnesykehus, og hostelet har også utstrakt samarbeid med et lokalt barnehjem.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no