Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Fakta og tall

Hva trenger du å vite om Beijing? Og hvor mange biler er det i hele Kina? Tallene er overveldene!

Artikler i samme serie:

  1. Folk flest bor i bakvendtland
  2. Fakta og tall

«VESTLIGE» Kina i tall:

Økonomisk vekst 7,8 prosent per år.

Antall fasttelefoner 135 millioner. I Beijing er det 14,4 personer for hvert telefonapparat.

Antall mobiltelefoner 65 millioner (januar 2001), men hver dag tegner én million kinesere nytt mobilabonnement

Antall TV-er 400 millioner

Antall internettbrukere 26,5 millioner

Antall biler 5,34 millioner biler. I 1990 var det bare 816 000 biler i hele Kina.

Antall McDonald's-er 300. Det Amerikanske gigantkonsernet planlegger å åpne 100 nye hamburgerutsalg i året frem til 2013. (I Norge har vi 60)

Antall 7-Eleven-kiosker 1500 er planlagt åpnet (I Norge har vi 71)

Boflate per person 10 kvadratmeter i byene og 25 kvadratmeter på landet. For ti år siden hadde en gjennomsnittlig bykineser kun 6,7 kvadratmeterå boltre seg på.
til toppen!

Fakta om Beijing

Flyreisen dit
Flyreisen Oslo-Beijing koster kr 5540 tur/retur med Lufthansa, kr 6745 tur/retur med KLM og kr 7700 tur/retur med SAS. Til alle disse prisene kommer flyskatter i tillegg. Kinareiser tar ca. 10 000 kr for en pakketur til Beijing.

Visum
Et turistvisum til Kina varer i 30 dager og koster kr 160 hvis du nøyer deg med én innreise. Det får du hos Folkerepublikken Kinas ambassade i Tuengen allé i Oslo. For mer informasjon om visumtyper, priser og ventetid, sjekk pekeren til høyre.

Overnatting
Vil du bo på hotell i middel- eller toppklassen, lønner det seg å booke overnattingssted via hotellreservasjonsskranken på flyplassen i Beijing. Der kan du få opptil 50 prosent avslag på overnattingsprisene. Et standard dobbeltrom koster fra kr 200 per natt, men nøyer du deg med en seng på en sovesal på et av Beijings mange vandrerhjem, kan du klare deg med kr 25 per person. Kinautgaven av guidebøker som Lonely Planet og Rough Guide lister opp de billigste herbergene.

Reise omkring
Avstandene er enorme i Beijing, så det enkleste er å ta taxi mellom severdighetene. Det er lett å praie drosjer, og en tur kommer sjelden på mer enn 25 kr. Busser går på kryss og tvers over hele byen, og en tur koster ikke mer enn en krone eller to. Men bussene kan være ekstremt fulle, og siden de kun er merket på kinesisk, kan det være vanskelig å vite hvilken som er den rette. Beijing har også en t-bane som er rask, pålitelig og lett å ta seg frem med, men som langt fra dekker hele byen. De fleste vandrerhjemmene og reisebyråene arrangerer utflukter til Den kinesiske mur for rundt en 100-lapp. For 40 kr kan du ta buss til Muren fra sørenden av Den himmelske freds plass på egenhånd, uten å gå veien om en turoperatør. Utlendinger har ikke lov til å leie bil i Kina, men sykkel kan du leie hos de fleste vandrerhjemmene eller hos det sentralt beliggende utleiefirmaet Dachilan Zixingche Shangdian (tlf 64034537) for 10 kr og oppover per dag.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no