Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Her ser du Muren

Hvor er det beste stedet å se muren på? Hvor er det brattest? Og hvordan kommer du deg dit?

Artikler i samme serie:

  1. Sover med ulver
  2. Her ser du Muren
Badaling er den mest besøkte strekningen av Muren, og ligger 70 km nordvest for Beijing på 1000 meters høyde. Denne delen av Muren ble totalrestaurert i 1956, og har nå taubane, flust av suvenirselgere, museum og egen kino som viser filmer om Muren.

Mutianyu ble åpnet for turister for å lette på besøkstrykket for Badaling. Denne strekningen ligger 90 km nordvest for Beijing, og er i ferd med å ta igjen Badaling når det gjelder besøkstall og fasiliteter direkte rettet mot turistene.

Simatai
er den bratteste, minst restaurerte delen av Muren som er åpen for publikum. Her er det mindre turister, og dermed færre servicetilbud, enn i Badaling og Mutianyu. Denne strekningen av muren har hele 135 vakttårn. Simatai ligger 110 km nordvest fra Beijing, og en populær turmulighet er å vandre 9 km på Muren fra Jinshanling til Simatai.

Reisen dit
Lettest kommer du til Muren fra Beijing. Flyreisen Oslo-Beijing koster kr 5540 tur/retur med Lufthansa, kr 6745 tur/retur med KLM og kr 7700 tur/retur med SAS. Til alle disse prisene kommer flyskatter i tillegg.

De fleste vandrerhjemmene og reisebyråene i Beijing arrangerer utflukter til de ulike delene av Den kinesiske mur for rundt en 100-lapp. Telt, sovepose og liggeunderlag kan du leie for et par tiere ekstra per natt. For 40 kr kan du dessuten ta buss til Muren fra sørenden av Den himmelske freds plass på egenhånd, uten å gå veien om en turoperatør.

Visum
Et turistvisum til Kina varer i 30 dager og koster kr 160 hvis du nøyer deg med én innreise. Det får du hos Folkerepublikken Kinas ambassade i Tuengen allé i Oslo. For mer informasjon om visumtyper, priser og ventetid, sjekk pekeren til høyre.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no