Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Flyseter på billigsalg i Sørøst-Asia

Nå er det blitt billig å fly på kryss og tvers av Sørøst-Asia. Selskapene kommer og går hele tida - men mulighetene er gode for å spare penger.

I Thailand råder det priskrig på innenriksflygninger. Storebror Thai Airways International er blitt utfordret av konkurrentene Air Asia, One-Two-GO og andre. Indonesia har flere selskaper som tilbyr billige billetter innenriks og rimelige forbindelser til andre land. I Malaysia har Air Asia bygget opp et omfattende rutenett. Storflyplassene Bangkok, Singapore og Kuala Lumpur opereres nå av en håndfull billigselskaper hver.

Lavprisbilletter er selvsagt perfekt for backpackere, men noen forbehold må vi ta: Billigbillettene er ofte bare tilgjengelige på Internett, så det lønner seg å undersøke selskapenes nettsider grundig på egen hånd før du bestiller. Lavprisselskapene kommer og går. Bestiller du en billett i dag, kan pengene og flysetet ditt være tapt i morgen dersom selskapet går konkurs. I Asia er det som regel langt færre daglige avganger enn du er vant til fra Europa og USA. Forsinkelser er heller ikke noe ukjent fenomen. Derfor anbefaler vi billigbillettene først og fremst for deg som har tid til å vente på et forsinket eller innstilt fly. Men har du god tid, dårlig råd og vil forflytte deg kjapt og smertefritt, tror vi selskapene nedenfor er verdt å ta en titt på:

Et av de største lavprisselskapene er Air Asia. Selskapet har et omfattende nettverk utfra Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia, og Thailands hovedstad Bangkok. Air Asia er et must å sjekke for deg som vurderer å fly innenriks i Thailand eller Malaysia eller mellom landene i Sørøst-Asia. Priseksempler én vei: Bangkok-Singapore ca. 320 kroner; Kuala Lumpur-Jakarta ca. 310 kroner.

Valuair
er basert i Singapore og tilbyr flygninger til blant annet Hong Kong, Bangkok og Jakarta. Priseksempler: Singapore-Bangkok tur/retur ca. 800 kroner; Singapore-Jakarta tur/retur ca. 900 kroner.

Lion Air
er Indonesias første lavprisselskap med svært lave priser på en del innenriksruter i landet, samt til enkelte destinasjoner utenfor Indonesia.

Citilink er lavprisvarianten til det dominerende Garuda Indonesia. Citilink flyr mellom en rekke byer i Indonesia og reklamerer med billigprofil.

Orient Thai Airlines har et lavprisprosjekt som kalles One-Two-GO som flyr på enkelte innenriksstrekninger i Thailand. Fra Bangkok til destinasjonene Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket og Hatyai selges alle setene i flyet til samme pris og du trenger ikke reservere på forhånd, ifølge en pressemelding fra selskapet. Det er bare å møte opp på flyplassen ... Litt risikabelt hvis du har dårlig tid, kanskje. Prisene starter på 999 baht (ca. 170 kroner) for én vei Bangkok-Chiang Mai.

Flere nye billigselskaper er på gang. Følgende selskaper skal også ha planer om lavprisoperasjoner i Sørøst-Asia: Diet Jet, Nok Air, Sky Asia, Tiger Airways (lavprissatsingen til irske Ryanair og giganten Singapore Airlines) og Jetstar (eid av australske Qantas). Vi tar forbehold om at situasjonen stadig endrer seg stadig, og at flere selskaper kan ha forsvunnet eller oppstått når du leser dette.

Et annet aktuelt selskap i Sørøst-Asia er Bangkok Airways. Selskapet flyr blant annet fra Bangkok til Siem Reap (like ved Angkor Wat i Kambodsja - bildet), Phuket og Koh Samui. Bangkok Airways er imidlertid ikke et lavprisselskap, tvert i mot kaller de seg "Asia's boutique airline".

Svært mange kombinerer reising i Sørøst-Asia med tur til Australia. Foreløpig er det få typiske billigselskaper som forbinder Asia og Australia. Australian Airlines retter seg imidlertid 100 prosent mot feriereisende og tilbyr forbindelser fra Japan, Hong Kong, Singapore, Bali og Sabah (malaysisk Borneo) til endel byer i Australia. Cairns på nordøstkysten har flest Australian-ruter.

Er du først på australsk jord, se opp for billigsuksessen Virgin Blue. Selskapet flyr mellom alle større byer Down Under samt fra Australia til New Zealand og Fiji. Storebror i Australias flybransje, Qantas, har også kastet seg på billigracet med selskapet Jetstar.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:

Å backpacke kloden rundt krever sine forberedelser. Martin Alvir, jorda rundt-ekspert hos Kilroy Travels, gir deg tips om planlegging av drømmereisen.

Priskrig på flybilletter i India

Det er brutt ut priskrig på flybilletter i India. Flere lavprisselskaper er allerede på vingene.

Slik finner du billigbillettene

Lyst til å finne de billigste flybillettene du også? Vi gir deg noen triks i jakten på rimelige flyseter, og dessuten hjelp til å unngå at reisen med lavprisselskapet blir uventet kostbar.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Les mer om Asia Mer om Asia:
En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Backpack jorden rundt!

Hvorfor reise jorden rundt? Det er en perfekt måte å bli kjent med deg selv, møte nye mennesker, lære om nye kulturer og oppleve ditt livs eventyr! En unik reise som gir deg minner og erfaringer du aldri glemmer.

Backpack jorden rundt!

Hvorfor reise jorden rundt? Det er en perfekt måte å bli kjent med deg selv, møte nye mennesker, lære om nye kulturer og oppleve ditt livs eventyr! En unik reise som gir deg minner og erfaringer du aldri glemmer.

Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Gjennom Himalaya

Vennskapsveien mellom Tibet og Nepal tar deg mer enn 5000 meter over havet. Reisen starter i Lhasa, Dalai Lamas hjemby på verdens tak, og ender i varme og sydende Katmandu.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no