Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Praktisk informasjon

Nedenfor finner du tips i forhold til blant annet billige overnattingssteder, transport og restauranter i Roma.

Artikler i samme serie:

  1. Roma i Dan Browns fotspor
  2. Praktisk informasjon
Reisen dit: Fly fra Oslo med SAS Braathens og Sterling (fra februar). Regn med 1500-2000 kroner tur/retur. SAS Braathens tar deg til hovedflyplassen Fiumicino, mens Sterling lander på den mindre Ciampino-lufthavnen. Fra Fiumicino går det hyppige tog inn til det sentrale Roma.

Reise rundt: Roma har metro, trikk og et omfattende nett av bussruter. Enkeltbillett koster 1 euro, dagskort 4 euro. Det selges ikke billetter på bussene og trikkene, så dette må ordnes på forhånd. Billetter selges teoretisk i de fleste kiosker, kafeer, tobakksforretninger osv. - men utenfor de store kollektivknutepunktene er det vanskelig å få tak i billett. Kjøp dagskort eller sørg for å ha en liten bunke enkeltbilletter tilgjengelig. På metrostasjonene får du alltid kjøpt billett, og disse kan også brukes på buss og trikk. Metroen i Roma er ofte svært full, du må regne med å presse deg inn i vognene for å komme med. Populære bussruter er også ofte tettpakket med reisende. Dette er paradis for Romas beryktede tyver, så pass meget godt på sakene dine.

Overnatting: Pensione Ottaviano nær Vatikanet er anbefalt av flere reisende. Her tilbys sovesal fra 12 euro om natta og dobbeltrom for 25 euro per person per natt. Mange billige overnattingssteder ligger i områder rundt jernbanestasjonen Termini. Området har et rufsete rykte, men framstår som helt ok. Her finner du også rimeligere to- og tre-stjerners turisthoteller. Ønsker du slik luksus, anbefaler vi Hotel Galileo nord for Termini. Bestill gjennom for eksempel restplass.no for å få gode rabatter.

Spise: Roma er full av restauranter. For 5-7 euro for du en strøken pizza, og en passe mettende pastarett koster omtrent det samme. Pris og kvalitet er bedre når du beveger deg unna de verste turistløypene. Likevel er den slitne bydelen Trastevere verdt å besøke ved middagstider, selv om mange andre turister også kommer hit. I Trastevere finner du koselige og typisk italienske restauranter med deilig mat og spiselige priser. Over hele byen finnes ellers plenty av kafeer og gatekjøkken som selger pizzastykker, foccacia, panini og annen italiensk hurtigmat. Restauranter og kiosker ved for eksempel Peterskirken, Spansketrappen, Colosseum og Capitol lopper deg imidlertid for store penger for små gleder.

Åpningstider: Vi tar med dette punktet fordi det er en utfordring å holde styr på de varierende åpningstidene som gjelder for kirker, museer, attraksjoner, restauranter og forretninger i Roma. De største turistmagnetene som Colosseum og Peterskirken har åpnet hele dagen, mens mange andre holder stengt noen timer tidlig på ettermiddagen. Mange forretninger tar også siesta fra omkring kl 13 til kl 16, men dette varierer veldig. Vårt råd er at du sjekker åpningstidene for attraksjonene du planlegger å besøke, slik at ikke planene dine rakner når du møter den ene kirken etter den andre som er stengt. Du får informasjon om åpningstider i oppdaterte guidebøker samt fra turistkontorer og i brosjyrer på overnattingsstedene.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no