Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Oslo med ryggsekk

Backpacke til Oslo? Er ikke det litt stusselig, da? Nei da, Norges hovedstad funker bra for deg som søker opplevelser på lavt budsjett og begrenset tid.

Artikler i samme serie:

  1. Oslo med ryggsekk
  2. Praktisk informasjon
Utsikt fra Akershus Festning

Utsikt fra Akershus Festning.

Holmenkollen

Holmenkollen.

Monolitten

Monolitten.

I Oslo kan du lett få følelsen av å være på utenlandsreise. Bland deg med turistene i Holmenkollen, i Vigelandsanlegget og på Bygdøy – eller dukk ned i immigrantmiljøene på Oslos østkant.

Mange utenlandske backpackere setter av noen dager til å besøke Oslos høydepunkter før de stikker videre til fjords eller fjells. Følg backpackerruta opp til skianlegget i Holmenkollen og lær om Norges nasjonalidrett på Skimuseet og nyt den fantastiske utsikten fra toppen av Holmenkollbakken. Inngang koster 60 kr, 50 for studenter. Ta gjerne med grillen eller badebuksa i samme slengen, for like bak Holmenkollen begynner Nordmarka med hundrevis av kilometer med turstier helt gratis, og en rekke koselige badevann og vakre utsiktspunkter.

Backpackerruta fortsetter til Vigelandsparken på Frogner, der kunstneren Gustav Vigeland formet en gigantisk skulpturpark i første halvdel av 1900-tallet. Intet besøk til Oslo er fullkomment uten et bilde av deg selv foran Sinnataggen eller Monolitten.

Deretter kan du følge strømmen til Bygdøy, bydelen med den største museumskonsentrasjonen. Turistifisert? Ja. Verdt å besøke likevel? Definitivt. I godvær er Norsk Folkemuseum uslåelig med sin utendørsutstilling av gamle bymiljøer og tradisjonell norsk arkitektur fra ulike tidsepoker. En ekte stavkirke hører også med inne blant de gamle trehusene fra dalstroka innafor. Inngang: 90 kroner i høysesongen, studenter 60.

Utlendinger er naturlig nok nysgjerrige på den norske vikinghistorien. Når så du selv et ekte vikingskip sist? På Vikingskipmuseet like ved Folkemuseet kan du la deg imponere over prakten til Osebergskipet og Gokstadskipet, de over 1000 år gamle farkostene som viser at de gamle nordmennene behersket byggekunst i verdensklassen. Inngang: 40 kroner, 20 for studenter.

Thor Heyerdahls historie er minst like fascinerende som vikingenes. På 1940-tallet krysset han Stillehavet på en bambusflåte. Snakk om ekstremturisme! Er du først på Bygdøy, stikk gjerne innom Kon-Tiki-museet. Selve museet er litt nedslitt, men Kon-Tiki-flåten er intakt. På museet finner du også papyrus-båten Ra II, som oppdageren seilte med helt fra Marokko til Barbados. Inngang: 40 kroner, 30 for studenter.

I lange tider har nordmenn forsøkt å utforske verden, men i dag er det like mye verden som utforsker Norge. Etniske minoriteter har gjort Oslo til en mer spennende by. Smaken av det internasjonale Oslo får du først og fremst på Grønland. I gater som Brugata, Grønlandsleiret, Motzfeldts gate og Tøyengata har asiatiske og afrikanske immigranter etablert seg med sine forretninger. I det mangfoldige miljøet finner du helt andre butikker enn langs Karl Johans gate. Reisebyråer, videobutikker, frisører, grønnsaksbutikker, slaktere, telefonsjapper, kaffebarer, klesbutikker, kebabselgere og gullsmeder trekker folk til Grønland – både etniske nordmenn og minoriteter.

På Grønland er det lett å drømme seg bort til Tyrkia eller India, med alle lydene og luktene. Bydelen er særdeles usnobbete, der immigranter, alkoholikere, studenter, småbarnsmødre, sosialklienter, raddiser og intellektuelle møtes og omgås på en helt annen måte enn i de snobbete strøkene som Aker Brygge og Bogstadveien. Og i bakgrunnen ruver Oslo Plaza, mens Akerselva renner saktmodig forbi.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no