Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Tre shopping-høydepunkter i Moskva

Her finner du tre shopping høydepunkter som du ikke kan gå glipp av dersom du befinner deg i Moskva.

Artikler i samme serie:

  1. Shoppingparadiset Moskva
  2. Tre shopping-høydepunkter i Moskva

1. Vernisazj-markedet i Izmajlovskij-parken
Markedet er i prinsippet åpent hver dag, men særlig i helgene fylles alle parkens permanente tre-salgsboder med varer og ivrige selgere. Dette er suvenirjegerens paradis. Knapt halve markedet er et loppemarked som bugner av ikoner, bondeantikviteter og alskens kommunist-memorabilia fra plakater til medaljer og krigseffekter. Brorparten av markedet er imidlertid nye suvenirer og forseggjort kunsthåndverk i skjønn forening. Her kan du velge og vrake mellom matrjoshkaer, emaljebokser, eventyrlig flott dekorerte egg av tre, pelsluer og -jakker, sjal i alle varianter, broderte duker, smykker, neverbokser og andre treprodukter, julepynt, t-skjorter og alskens andre saker.

2. GUM
Gasodarstvennij Universalnij Magazin, GUM blant venner for enkelthets skyld, er en juvel av et varehus som ligger midt i hjertet av Moskva, på den nordøstre siden av Den røde plass. Her ligger eksklusive boutiquer og designersjapper omgitt av elegante fontener, gigantiske lysekroner og idylliske marmorbroer. Før i tiden var GUM like vakkert et varehus, men da hadde det i likhet med andre butikker i Sovjet-æraen, så å si ingen varer til salgs. Da måtte du først stå i én kø for å si hva du ville kjøpe, så måtte du stå i en ny kø for å betale varen, før du måtte stille deg i en tredje kø for å få varen utlevert mot å vise frem kvitteringen. I dag blir ikke GUM overgått av selv de flotteste departement store-ne i New York, London eller Hong Kong. Ikke et sted hvor vanlige backpackere har råd til allverdens, med andre ord, men like fullt en av hovedattraksjonene på Den røde plass.

3. Novij Arbat
Denne gaten er hjertet av Moskvas gamle kunstnerstrøk. Novij Arbat er en gågate fylt av kunstmalere som selger bildene sine, i tillegg til boder der andre kunstnere selger alt fra keramikk og strikkejakker til små skulpturer og fotografier. Innimellom kunsten står de sedvanlige suvenirselgerne. Og i tillegg til et knippe bedre restauranter, rommer butikkene som omkranser salgsbodene også massevis av suvenirer. I disse suvenirbutikkene er utvalget gjerne noe dyrere enn på Vernisazj-markedet, hvor det bare er å prute i vei. Til gjengjeld kan du på Novij Arbat være sikker på at det du handler er av den beste kvalitet. Særlig ravsmykker lønner det seg å kjøpe her; på markedene kan du ikke vite om det du kjøper virkelig er ekte vare.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Reis til Russland

Russland åpner seg som et stadig mer interessant reisemål for backpackere. Spesielt for deg som liker å reise med tog.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no