Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Fem gratis i London

London er en dyr by å besøke. Vi har funnet fem attraksjoner som heldigvis er gratis.

Artikler i samme serie:

  1. Fem gratis i London
  2. Praktisk informasjon
Greenwich Observatoriet

Se bilde i et større formatGreenwich Observatoriet. Foto: Fredrik Larsen

Hyde Park

Se bilde i et større formatHyde Park. Foto: Fredrik Larsen

Camden Lock

Se bilde i et større formatCamden Lock. Foto: Fredrik Larsen

Portobello Road Marked

Se bilde i et større formatPortobello Road Marked. Foto: Fredrik Larsen

Marked i East End

Se bilde i et større formatMarked i East End. Foto: Fredrik Larsen

Gatebilde East End

Se bilde i et større formatGatebilde East End. Foto: Fredrik Larsen

British Museum
Et av verdens fremste museer og med fire millioner utstilte objekter spredt ut over mer enn fire kilometer utstllingslokale. British Museum har en av de mest omfattende samlingene av antikviteter, trykk, tegninger og bøker under ett og samme tak noe sted. Her finnes skattene som imperiets menn bragte hjem (på mer eller mindre hedrelig vis) fra koloniene. Samlingen av romerske og greske antikivteter er utrolig, og den egyptiske samlingen er den største utenfor Egypt. Utrolig nok har British Museum gratis inngang. Et sted å fordype seg i timevis for den historieinteresserte.

Adresse: Great Russell Street, t-bane til Tottenham Court Road eller Russell Square.

Greenwich-observatoriet
Noen synes sikkert det er kult å kunne skryte av å ha stått på nullmeridianen. Siden 1884 har lengdegrad 0 gått gjennom Greenwich - og resten av verden har stilt klokkene sine etter det lille stedet i Sør-London. Royal Observatory i Greenwich, der du kan se messinglinja som viser den originale nullmeridianen, står på UNESCOs verdensarvliste og gir et spennende innblikk i tidshistorie. Dessuten er Greenwich er vakkert og avslappende parkområde.

Adresse: Observatoriet ligger ca 500 meter sør for Greenwich sentrum, hvor du kan reise med Docklands Light Railway.

Hyde Park
London har mange parker, men ingen er vel så kjent som Hyde Park. Til sammen utgjør Hyde Park og naboen Kensington Gardens en sammenhengende grønn oase som det tar minst 45 minutter å spasere gjennom. Når sola titter fram om våren strømmer tusenvis av londonere ut i Hyde Park for å spille fotball, ri på hest, stå på rulleskøyter, ro, spise is eller bare slappe av på et piknikpledd. Etter en anstrengende dag med vandring rundt i Londons asfaltjungel anbefaler vi å slå seg ned på plenen i Hyde Park med noen kaldt å drikke og en matbit.

Adresse: T-bane-stasjonene Hyde Park Corner, Marble Arch og Lancaster Gate ligger rett ved parken.

Markeder
London har en drøss med markeder. Det fine med markedene er at de gir en sjanse til å lukte, smake og føle mange forskjellige deler av storbylivet. Men har du vært på mange markeder før, er det ikke sikkert du blir så veldig imponert. Det fargerike (ja, bokstavelig talt faktisk) markedet i området rundt slusene i Camden har alternative klær og sko, ymse musikkutsalg og mye hippiestæsj. Markedet er best på lørdager. T-bane: Camden Town.

Portobello Road er mer konservativt, trekker et eldre publikum og handler først og fremst om antikviteter og snurrepiperier av ymse kvalitet. Her er også lørdag den beste dagen. T-bane: Notting Hill Gate eller Ladbroke Grove.

I East End finner du flere folkelige markeder. Rundt Petticoat Lane og Brick Lane setter lokale immigranter opp bodene sine på søndager. Utrolig mye trash, men innimellom kan du gjøre kupp på jeans og skinnjakker - eller tannkrem, vaskefiller og skrutrekkere. Disse markedene trekker en røff miks av asiatiske innvandrere og arbeiderklasse-engelskmenn. T-bane: Liverpool Street, Aldgate East, Shoreditch.

Harrods
En gang imperiets aller fornemste stormagasin, nå en gedigen turistattraksjon med overflod av luksuriøse varer. Det er gratis å besøke Harrods, og du slipper lett inn så lenge du ikke er for sjaskete kledd. Betjeningen er stivpyntet og stram, og klar til å yte kundene korrekt britisk service. Utvalget er dyre designermerker er selvsagt førsteklasses, men neppe innen rekkevidde for en fattig backpacker. Er du glad i mat, vil du elske den historiske matvarehallen i første etasje. Det bygner av ferske råvarer i lekre kjøledisker som voktes av en hær av ansatte i hvite forklær. Vil du ha en billig suvenir fra Harrods får du sennep, sauser og syltetøy for ca to pund.

Adresse: Brompton Road, t-bane: Knightsbridge
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Slik finner du billigbillettene

Lyst til å finne de billigste flybillettene du også? Vi gir deg noen triks i jakten på rimelige flyseter, og dessuten hjelp til å unngå at reisen med lavprisselskapet blir uventet kostbar.

Klikk for full versjon av kart over Storbritannia Kart:
Les mer om Storbritannia Mer om Storbritannia:
Nye interrailbilletter for Europa

Fra 1.april 2007 vil det komme en ny og fleksibel interrailbillett. Nå kan du enkelt reise hvor du vil i Europa med tog.

Raka fant i luksus-London

Ari Behn tenker nok luksus og dekadanse når vi nevner London. Men en svipptur til den svindyre verdensmetropolen trenger for oss vanlig dødelige ikke nødvendigvis å koste skjorta - vi overlevde helgen i en by full av spenn med lommene vrengt.

Tidløse Camden

Verdenskjente musikaler og luksusshopping i Notting Hill er populært blant nordmenn i London. Likevel er det på Camden Markets vi liker oss best.

Backpacker-messe i London

Er du i London mellom 20. og 22. februar bør du ta turen innom backpacker-messen Independent Traveller's World.

Reisebudsjett: Europa

Hvor mye penger bør man ta med seg til denne delen av verden?

I Beatles' fotspor

En dagstur er slett ikke nok når du skal til The Beatles - hjemby Liverpool.

Togtider i Europa

Du kan planlegge sommerens interrail hjemme foran pc-en. Med ruteinformasjon fra internett, og en god guidebok i tillegg, har du alt du trenger for å togloffe i Europa.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no