Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reise dit

Vi forteller deg hvordan du kommer til Liverpool, hvor du bør bo og hvor du finner ekte pub-mat og ale.

Artikler i samme serie:

  1. I Beatles' fotspor
  2. Reise dit
Yellow Submarine

Yellow Submarine.

Sentrum av Liverpool

Sentrum av Liverpool.

Fra Norge kan du fly tur/retur for 400 kroner og oppover med Ryanair fra Sandefjord Torp til Liverpool John Lennon Airport. (Beatlesfans: Legg merke til den gule ubåten utenfor terminalbygningen og statuen av John – avduket av Yoko Ono – i avgangshallen). Flybuss nr 500 går til sentrum fire ganger om dagen på dagtid og hver halvtime om kvelden for to pund per person. Liverpool ligger ca 50 kilometer fra Manchester, som har en stor internasjonal flyplass.

Reise rundt
Liverpool sentrum er så lite at du kun trenger dine egne føtter for å komme deg rundt. Ellers kjører Merseyrail lokaltog fra flere stasjoner i sentrum.

Overnatting
International Inn er et kult hostel som ligger i en ombygget lagerbygning i 4 South Hunter Street. Rom på sovesal fra 15 pund.

Aachen Hotel er et lite og prisbelønt hotell med sentral beliggenhet, gammeldags gjestfrihet og enorm engelsk frokost. Dobbeltrom koster fra 50 pund og adressen er 89-91 Mount Pleasant.

Spise og drikke
Liverpool har fullt trøkk om kveldene. Sjekk ut Ropewalks-området og Hope Street. Gå ikke glipp av den fabelaktige dineren Eddie Rocket’s i Bold St for burgere med ekte milkshake eller puben The Philarmonic for en ale i historiske omgivelser. Herretoalettet på The Phil er faktisk fredet. Et ålreit allroundsted for drikking og moro utover kvelden er den australske baren Walkabout i Ropewalks.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no