Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Informasjon

Croydon ligger 150 kilometer fra Georgetown og 153 kilometer fra Normanton midt i det tropiske savanneområdet nord i Queensland en dagsreise på 562 kilometer fra Cairns.

Artikler i samme serie:

  1. Lev ut country-drømmen
  2. Informasjon
Den stiligste måten å ankomme den gamle gullgraverbyen på er med det historiske toget Gulflander. Det går fra Normanton hver onsdag klokken 8.30 og bruker fire behagelige timer - med et par stoppesteder underveis på steder av turistinteresse. Denne togturen er antagelig den mest populære turistattraksjonen i hele Gulf Savannah, men no worries, det er langt mellom de tilreisende i denne delen av Australia. Toget returnerer fra Croydon torsdag klokken 8.30. Togturen koster 46 australske dollar én vei og 90 dollar tur/retur.

I praksis er dette en togtur fra ingensteder til ingensteder. Men Coral Coaches kjører buss fra Cairns og direkte til Croydon hver mandag, onsdag og torsdag og fra Mt. Isa til Normanton hver tirsdag og fredag.

Du kan også fly fra Cairns og Mt. Isa til Normanton med Macair Airlines.

Croydon er også et av stoppestedene på Desert Venturers femdagers backpacker-busstur mellom Cairns og Darwin.

OVERNATTING
Club Hotel ligger på hjørnet mellom Brown Street og Sircom Street og er Croydons eneste hotell og pub. Hotellet åpnet i 1887 og er en vakker, hvit trebygning med tømmergulv og en innebygget veranda. Inventaret er vernet - og selv om rommene er enkle, er de rene og fulle av gammelmodig sjel. Dobbelrommene koster fra 45 australske dollar.
Croydon har også campingplassen Croydon Caravan Park, som ligger i Sircom Street.

SEVERDIGHETER
Croydon er full av flotte, historiske bygninger. Best kjent blir du i byen om du blir med på en byvandring med den lokale guiden Chris Weirman. Han har bodd i Croydon brorparten av livet sitt og er full av gode historier. Chris finner du gjerne i det gamle kommunehuset - en flott trebygning med et klokketårn. Inni er det flere fresker malt av Steve Johns. Også den gamle rettsbygningen, hvor byens innbyggere fremdeles ser kino, og minemuseet er også vel verd et stopp. Den gamle slakterbutikken og Club Hotel er også vernede historiske bygninger. Og ingen stopp i Croydon er komplett uten en tur innom den gamle landhandelen fra 1894 - dels butikk, dels museum - hvor varene står stablet i hyller bak disken som om vi fremdeles var på 50-tallet.

Croydon har også en pionerkirkegård der gullgravere og nybråttsmenn og deres familier ligger begravet. Kirkegården har også en egen kinesisk seksjon.

Tre kilometer utenfor byen ligger Lake Belmore, et vakkert, men kunstig vann som ble laget i 1995 for å gi Croydon mer vann i springen. Innsjøen er nå badeplass, turområde og favoritt-grillfest-sted for innbyggerne.

Byen er også et ypperlig utgangspunkt for fotturer. Flere turstier går rundt i området, og dem får du godt kart over fra byens Visitor Information Centre i Samwell Street. Her får du også en liste over alle de lokale fuglene - Croydon er et paradis for fuglekikkere.

ANDRE TJENESTER
Croydon har to bensinstasjoner og datamaskiner med internett-tilgang i biblioteket i Samwell Street. Byen har også postkontor som utfører fulle banktjenester.

KLIMA

I tropiske Croyden er det bare to årstider: Sommeren (The Wet) fra oktober til mars. Fra januar og fremover er regntiden - i januar regner det gjennomsnittelig 217 milimeter. Temperaturene ligger på mellom 24 og 37 grader Celsius og det er høy luftfuktighet.

Vinteren (The Dry) er fra april til september. Da regner det svært lite eller ingenting, temperaturene ligger på mellom 14 og 29 grader Celsius og luftfuktigheten er lavere. September, oktober og november er fine måneder å besøke Croydon.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no