Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Med Da Vinci-koden som Paris-guide

Dan Browns suksessroman gir en ny dimensjon til ferieturen til Paris.

Eifel-tårnet

Se bilde i et større formatEifel-tårnet. Foto: Fredrik Larsen

Louvre

Se bilde i et større formatLouvre. Foto: Fredrik Larsen

Når filmatiseringen av Dan Browns suksessroman ”Da Vinci-koden” nå går sin seiersgang på kinoer verden over, er den franske turistbransjen rask til å henge seg på hypen og tilby guidede turer i Paris i fotsporene til Robert Langdon (Tom Hanks) og Sophie Neveu (Audrey Tautou). Turselskapene tar seg gjerne klekkelig betalt for disse dagsturene, men det er selvsagt en smal sak å se disse severdighetene på egenhånd.

Høydepunktene du ikke kan gå glipp av:
Musée du Louvre
Ingen tur i ”Da Vinci-kodens” fotspor er komplett uten en tur til det verdensberømte kunstmuseet. Både filmen og boken åpner med at en kurator løper fortvilet gjennom Louvres Grand Galerie – og legger igjen diverse koder til våre helter både på det karakteristiske gulvet og på Leonardo Da Vinci-maleriene ”Mona Lisa” og ”Madonna of the rocks”. Den store glasspyramiden ved hovedinngangen til museet, for ikke å snakke om det hellige stedet hvor spissene fra en stor, opp-ned-pyramide (Pyramide Inversée) og en liten pyramide møtes er også selvsagte attraksjoner for ”Da Vinci-kode”-turisten.

Saint Sulpice-kirken
Den morderiske albino-munken Silas følger et falskt spor til denne vakre kirken i sin jakt på Den hellige gral. Legg særlig merke til bronselinjen som går tvers gjennom kirken – det som er igjen av roselinjen, den opprinnelige nullmeridianen som går gjennom Paris. Få også med deg obelisken, som i boken påstås å være hedensk, men som i virkeligheten er astronomisk verktøy laget av kirken for å bestemme religiøse høytidsdager.

Hotell Ritz
På dette staselige hotellet på Place Vendôme bor Robert Langdon.

Jardin des Tuileries
I denne store parken med det tvilsomme ryktet gjemmer Robert og Sophie seg etter at de har flyktet fra den sveitsiske banken.

For å se hele listen over ”Da Vinci-koden”-severdigheter og flere bilder kan du sjekke ut pekeren til høyre.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no