Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Australia på kryss og tvers

Alle vil til Australia. Men få innser på forhånd hvor enormt dette landet er, og de fleste backpackere rekker bare å se en liten flik av det australske kontinentet.

Artikler i samme serie:

  1. Australia på kryss og tvers
  2. En måned
  3. To måneder
  4. Tre måneder eller mer
En kjapp visitt til Australia som en del av en større jorda rundt-reise er greit nok, men landet Down Under er egentlig verdt en hel reise i seg selv. Nedenfor finner du forslag til ulike reiseruter i Australia, avhengig av hvor mye tid du har til disposisjon. Finn fram kartet og følg med på forslagene våre!

TO UKER
To uker er egentlig altfor lite i Australia - men la gå: Fly til en av byene og bruk tida på kortere utflukter. I og rundt Sydney og Melbourne kan du lett bruke 14 dager. Er du i Sydney, prøv surfingen på legendariske Bondi Beach, kjenn på det røffe miljøet i King's Kross og få deg en storartet naturopplevelse gjennom en dagstur til nasjonalparken Blue Mountains. Har du sett serien Våre små hemmeligheter (The Secret Life of Us) på NRK2, er du antakelig fristet til å teste ut det trendy utelivet i St. Kilda-området i Melbourne. Melbourne er dessuten stedet å reise til dersom du digger kunst, kultur, sport eller shopping.

Har du lyst på tropisk klima, kan du enkelt slå i hjel et par uker i backpackerparadiset Carins. Her er det kort vei til svette fotturer i dampende jungel, dykking på verdens lengste korallrev og solbading på paradisiske strender. Rundt Cairns finnes dessuten rikelige muligheter for strikkhopping, rafting og annen action. Om natta fester du på The Woolshed, beryktet blant backpackere over hele verden.

På to uker kan du også rekke å reise over land fra Melbourne til Adelaide langs fantasiske Great Ocean Road på den røffe sørkysten av delstaten Victoria. Great Ocean Road er en av de vakreste kjøreturene i verden med øde strender og stupbratte klippeformasjoner. Etter ankomst Adelaide - også kjent som "kirkenes by" - kan du slappe av med vinsmaking i velkjente Barossa Valley.

Har du lyst på 14 aktive dager, fly til Tasmania og lei deg en sykkel! Tasmania er Australias største øy og har et klima som er mer europeisk enn resten av landet. Mange sammenligner Tasmania med England, både når det gjelder klima, mentalitet og arkitektur. Tasmania har noen fantastiske nasjonalparker, og fotturer i vildmarka omrking Cradle Mountain eller i Franklin-Gordon Wild River National Park anbefales. "Tassie", som øya kalles Down Under, har en stolt historie som tidligere straffekoloni, noe det også er verdt å fordype seg i.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Ikke lett med jobb og ferie Down Under

Jobb & ferie-visum til Australia markedsføres som den ultimate måten å tilbringe et år Down Under. Sannheten er at mange backpackere ender opp med de aller dårligste jobbene - hvis de finner arbeid i det hele tatt. Nå kommer advarslene mot jobb & ferie-visumet.

Lev ut country-drømmen

En dagsreise fra backpacker-mekkaet Cairns ligger den gamle gullgraverbyen Croydon. Ta deg tid til å besøke denne juvelen av en landsby - og bli kjent med det virkelige cowboy-Australia.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no