Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

En måned

Du bør minimum sette av en måned i Australia for å få en skikkelig opplevelse av dette enorme landet.

Artikler i samme serie:

  1. Australia på kryss og tvers
  2. En måned
  3. To måneder
  4. Tre måneder eller mer
Østkysten, fra tropiske Cairns i nord til metropolen Sydney i sør, er antakelig den aller mest populære backpackerruta i Australia. Langs østkysten kan du kan velge og vrake i spennende tilbud skreddersydd for backpackere, enten det gjelder overnatting, transport, opplevelsesturer, strikkhopping, dykking eller rafting. Hostellene ligger perler på en snor langs hele kysten, og neste party er aldri langt unna. Følgende stoppesteder er spesielt populære langs denne ruta: Magnetic Island utenfor Townsville med sine villa koalaer – øygruppa The Whitsundays med deilige seilturer, kritthvite stender og partybyen Airlie Beach – Fraser Island, verdens største sandøy med unik natur, tøff offroadkjøring og sene kvelder i bushen – Gold Coast, Australias svar på Benidorm med landets høyeste partyfaktor i senteret Surfer's Paradise – avslappede Byron Bay, et vakkert hippiested mellom Brisbane og Sydney.

Du kan også reise på alternativ Interrail i Australia. Fra Sydney i øst til Perth i vest går det legendariske Indian Pacific-toget. Fra sør til nord kan du nå reise med The Ghan hele veien fra Adelaide til Darwin. Langs østkysten går toget helt nord til Cairns. Fra et behagelig togsete ser du noen av verdens mest øde og ugjestmilde steder rulle forbi. Underveis kan du stoppe i beintøffe cowboybyer som Kalgoorlie og Broken Hill, henholdsvis i delstatene Western Australia og New South Wales. Dette er definitivt Ville vesten! Er du av den mer urbane typen, kan du i stedet velge å drikke trendy kaffe i Perth, verdens mest isolerte millionby. Gunstige billettpakker for backpackere gjør togloffing i Australia til en opplevelse som er innen rekkevidde for de fleste.

En reise gjennom Australias øde og tynt befolkede indre passer også for deg som har en måned til disposisjon. Fly inn til Darwin i nord og reis med buss gjennom Australias røde senter helt til Adelaide eller Melbourne i sør. Langs denne ruta slipper du unna bermen av festende 18-åringer som aldri har vært borte hjemmefra. I stedet får du sjansen til å bli kjent med den erkeaustralske bushen. Synes du Crocodile Dundee var morsom, er dette området å reise til. Høydepunkter: Med utgangspunkt i Darwin kan du lete etter krokodiller i Kakadu National Park. Lenger sør er Daly Waters Pub klisjeen på et gudsforlatt vannhull på i australske ødemarka. Alice Springs er hovedstaden i Australias indre, og du må reise et halvt kontinent i hver retning for å komme til nærmeste by. I seg selv nok til å gjøre Alice til et fascinerende sted. Alice er dessuten en ideell base for de obligatoriske turene til Uluru (også kjent som Ayers Rock), Katja Tjuta og King’s Canyon.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no