Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

To måneder

Skal du rekke mer enn en liten smakebit av Australia, trenger du egentlig to måneder.

Artikler i samme serie:

  1. Australia på kryss og tvers
  2. En måned
  3. To måneder
  4. Tre måneder eller mer
En populær reiserute er å gjøre østkysten fra Cairns til Sydney, men å forlenge reisen sørover til Melbourne og kanskje helt til Tasmania. Med to måneder til disposisjon blir det tid til flere avstikkere. I det tropiske paradiset rundt Cairns er verdt å spandere noen ekstra dager. Du kan dessuten bruke mer tid på attraktive steder om The Whitsunday Islands, Fraser Island og Byron Bay. Eller hva med en avstikker til tjukkeste countryland? Mellom Brisbane og Sydney kan du reise opp til New England og den lille byen Tamworth, Australias countryhovedstad, med gullgitar, svær festival og to museer dedikert denne musikkformen som er så populær i bushen Down Under. Du kan også reise til hovedstaden Canberra eller fjellregionene omkring Snowy Mountains i sørøst. Her kan du faktisk stå på ski når det er vinter i Australia.

På to måneder er det også mulig å reise langs østkysten én vei og gjennom Australias knusktørre indre på veien tilbake. Med en slik reiserute kan du skryte av å ha "gjort" Australia skikkelig. Å dra over land mellom Darwin og Cairns i nord er en lite brukt, men likevel høyst anbefalelsesverdig rute. Selskapet Desert Venturer kjører organiserte femdagersturer der du får oppleve den virkelige ødemarka i Australia, hverdagslivet i bushen og nesten utdødde gullgraverbyer.

En reise langs vestkysten av Australia, fra Perth til Darwin, er over 4300 kilometer. Det er mulig å gjøre dette på en måned, men på grunn av de enorme distansene, anbefaler vi å bruke to måneder. Mange sier at vestkysten er vakrere enn østkysten, men likevel kommer langt færre turister hit til denne øde delen av Australia. Perth i sør er verdens mest isolerte millionby, og byen ligger nærmere Indonesia enn Sydney. Perth har også den beste surfingen i Australia. Strendene er enorme! Helt nord i Western Australia ligger The Kimberleys, et fjerntliggende område med store elver som stadig oversvømmes og et storslagent tropisk landskap. Bungle Bungle er en del av The Kimberleys du ikke bør gå glipp av. De avrundene klippetårene i dette området er et unikt syn. Det vestlige Australia er kanskje ikke så umiddelbart tiltrekkende å reise til som den velutviklede østkysten. Men dersom du har lyst på en spesiell Australia-opplevelse, uten å ståi turistkø hele tida, anbefaler vi at du ser nærmere på landets vestlige regioner.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no