Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Himmelske Pondicherry

Vi fikk ikke sett mye av storbyen Madras, men vi såg straks enorme forskjeller fra nord. Her var det mye renere, og vi slapp faktisk å se tiggere på hvert eneste hjørne. Og ikke minst fikk vi etter hvert se helt blå himmel for første gang siden vi kom til India.

Artikler i samme serie:

 1. En liten blondine i store India
 2. På rømmen fra Dehli
 3. Indisk trafikk- som en tur på tivoli
 4. Rottehelvete
 5. Varanasi- den helligste by
 6. Tog i slummen
 7. Himmelske Pondicherry
 8. Verdens beste lesesal
 9. Puppeklypere
 10. Krangle aldri med en rickshawsjåfør!
 11. Bollywood - here we come
Pondicherry

Pondicherry.

Det var som en drøm å komme til Pondicherry. Da taxisjåføren passerte skiltet, fikk jeg nok engang en klump i halsen, men denne gang av pur glede. Sammenlignet med Nord-India tar jeg ikke for mye i når jeg sier at Pondicherry var som himmelen. En ren og steinbelagt vakker strandpromenade var det som først møtte oss. Ingen tiggere, rene gater, vakre palmer… Og for første gang på reisen kunne vi se havet!

Vi kom en uke tidligere enn de andre studentene, så vi hadde god tid til å gjøre oss kjent med byen før semesterstart. Pondicherry er vel den byen jeg virkelig vil anbefale for indiareisende. I indisk sammenhang er dette en veldig liten by, med knappe 600 000 innbyggere. Likevel virker byen ganske stor, og jeg klarte ikke å komme meg langt på egenhånd etter hele tre måneder! Pondicherry er symbolsk delt i to: i en fransk og en indisk bydel. Den franske bydelen er den turistene strømmer til, vertfall dem som drar til India for å oppleve en sydlig og avslappende atmosfære. Denne bydelen bærer fortsatt tydelige preg av å ha vært under fransk herredømme i sin tid. Og hundrevis av franskmenn har i de senere år endelig oppdaget denne franske perlen på den indiske sørkysten. Så i turistsesongen (som akkurat var over da vi kom), trenger man ikke være redd for å være eneste europeer i denne bydelen. Da kryr her av turister, og omgivelsene kan nesten minne om en egen fransk turistby. Denne bydelen har altså lite indisk særpreg, i vertfall om man sammenligner den med den største og mest sentrale bydelen. Resten av Pondicherry er mest som alle andre indiske byer. Her er masse tiggere, masete rickshawsjåfører, en mengd med fargerike templer og saridamer, kuer i gatene osv… Likevel likte jeg meg bedre i denne byen enn noen andre steder i India. Sør-India, og kanskje spesielt Pondicherry, er kjent for å være India light. Byen er ikke større enn at man enkelt kan komme seg unna folkemylderet når det er på sitt verste. Og fattigdommen så ikke ut til å være så utbredt her som i nord. Pondicherry er en kontrastenes by, der rike og fattige lever side om side. Men du passerer sjelden en direkte slum der du kun ser elendighet. I hele Pondicherry er heldigvis de vakre synene i flertall.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no