Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Verdens beste lesesal

Se for deg at du ligger i ei hengekøye under palmene. Sola skinner og varmegradene steiker på 40 grader. Den behagelige brisen blander seg med varmen og stryker deg behagelig over kroppen. Sjøen skvulper bak deg. Hengekøyen disser deg i søvn, med pensumboka i hendene. Du ligger i verdens sløveste men beste lesesal, og du befinner deg i den Indiske byen Pondicherry for å studere. Dette skulle bli mitt liv de neste månedene.

Artikler i samme serie:

 1. En liten blondine i store India
 2. På rømmen fra Dehli
 3. Indisk trafikk- som en tur på tivoli
 4. Rottehelvete
 5. Varanasi- den helligste by
 6. Tog i slummen
 7. Himmelske Pondicherry
 8. Verdens beste lesesal
 9. Puppeklypere
 10. Krangle aldri med en rickshawsjåfør!
 11. Bollywood - here we come
Stedet hvor vi og 70 andre norske studenter skulle studere de neste 10 ukene var ubeskrivelig idyllisk. Studiesenteret ligger flott til der hvor floden møter stranden, i en liten fiskerlandsby sør for Pondicherry. Hit skulle vi ta buss hver dag og nyte studiene. Ja, for det er nemlig mulig å virkelig nyte studiene på et slikt sted! Det må innrømmes at det er litt vanskeligere å konsentrere seg om pensumbøkene her enn hjemme (les: hengekøyene), likevel tror jeg at de fleste samlet sett får mer ut av studiene i Pondicherry enn i Norge. Dette takket være svært dyktige håndplukka forelesere, mange kollokvier og seminarer, og ikke minst har du en helt annen lyst til å lære enn når du er i Norge. For hva er vel mer spennende enn å studere kultur i kulturen selv!

Jeg vil med glede gi litt gratisreklame til kulturstudier, og si at jeg anbefaler disse fantastiske månedene i Pondicherry på det høyeste! I tillegg til at det er svært lærerikt kunnskapsmessig, har vi det også veldig sosialt og har anledning til å oppleve utrolig mye. Jeg kan nevne noen få av mange eksempler: Yoga (selvsagt med gode indiske instruktører), indiske konserter, flotte sandstrender (med store surfebølger om man vil), indisk dansekurs og ikke minst kurs i den populære Bollywood-dansen, eksotisk og sterk mat, diverse utflukter osv… I India og spesielt i Pondicherry kan man altså finne aktiviteter for en hver smak. Pondicherry ligger så sentralt til, at det dessuten er lett å ta lengre dags og weekendutflukter til andre delstater. En del studenter reiste til og med på weekendtur til nabolandet Sri Lanka, men det gikk jeg dessverre glipp av. Jeg var derimot med på en tur til delstaten Kerala, som ligger sør for Pondicherry. Der fikk vi blant annet være med på jungelbesøk, både på dag og nattetid, og de væpna turguidene viste oss ville elefanter! Det var utrolig spennende og anbefales!

Et sted og en severdighet som fortjener omtale, er den fantastiske organisasjonen og bofellesskapet Auroville. Reisebrosjyren for stedet beskriver seg selv ganske enkelt: “Auroville wants to be a universal town where men and women of all countries are able to live in peace and progressive harmony, above all creeds, all politics and all nationalities. The purpose of Auroville is to realise human unity.” Det høres kanskje umulig ut, når vi tenker på hvor vanskelig det er for ulike mennesker og samarbeide i dagens samfunn, men Auroville-samfunnet er et levende bevis på at det virkelig går an å nå sine mål. Organisasjonen ble startet av ”the Mother” i 1965, og siden da har samfunnet i den vesle landsbyen Auroville utenfor Pondicherry bare vokst. Hit kommer mennesker fra hele verden, for å bosette seg og leve et nytt og bedre liv, som enkle umaterialistiske mennesker. Men det er selvsagt ikke hvem som helst som godtas som Aurovillianer, her må man tolerere og forholde seg til livsreglene fullt ut. Selv om samfunnet tilsynelatende er enkelt organisert, ligger det veldig mye bak, så om man vil ha mer informasjon om dette utrolige samfunnet, finner man mye informasjon på hjemmesiden deres. Stedet er et must å besøke om man er i Pondicherry eller i delstaten Tamil Nadu.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no