Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Få best mulig overnatting for minst mulig penger

Ta aldri en hotellpris for god fisk! Prisen på ett og samme rom kan variere med opptil 50 prosent alt ettersom hvordan du booker overnattingen.

Hvis du ringer direkte til et hotell for å bestille overnatting, må du regne med å betale langt mer enn om du booker via Internett. Også på nettet varierer imidlertid prisene for ett og samme hotell med mange hundre kroner avhengig av hvilken nettside du velger. Første bud for å sikre billigst mulig overnatting, er derfor å sjekke prisen på drømmehotellet ditt på flere nettsider før du bestiller. Er du tålmodig, betyr det at du kan finne rom til nærmere halve prisen av det hotellet selv oppgir når du kontakter dem direkte, skriver Dagbladet.

Disse nettsidene kan hjelpe deg i jakten på billigst mulig overnatting:

Kelkoo.no
Denne norske nettsiden søker gjennom fem andre hotellsøkertjenester og viser deg en oversiktelig liste over ledige rom i det ønskede tidsrommet med priser oppgitt i norske kroner. Søketjenesten er enkel å bruke og kan ofte sikre deg gode priser.

Hotell.no
Denne norske nettsiden er lettvint å bruke. Her kan du selv bestemme hvilken valuta du vil ha prisene oppgitt i. De tilbyr flere hoteller enn Kelkoo og her kan du finne noen virkelige kupp innimellom.

Expedia.com

På denne engelskspråklige nettsiden kan du bestille alt fra flybilletter og leiebil via cruise til hoteller. Her får du den lengste listen over hoteller med ledige rom. Prisene er riktignok oppgitt i amerikanske dollar, men siden er lett å bruke. Denne er særlig god for å finne hotellrom i utlandet – i Norge kommer Expedia opp med dyrere forslag enn konkurrentene.

Hoteldiscount.com
Norskspråklig søkeside med et godt hotellutvalg. Prisene oppgis i kroner og du får mye informasjon om de ulike overnattingsforslagene. Innimellom snertne luksushoteller med mange stjerner, finnes det også noen rimeligere alternativer som kan passe for backpackere som er lei av hostel.

Pinpointtravel.com
Denne engelskspråklige siden leter gjennom 50 andre søkesider for å finne det billigste hotellrommet for deg. Prisene oppgis i dollar. Og siden er litt mer klønete å bruke enn de andre. Men her kan du finne noen billige tilbud innimellom. Og det er jo det viktigste.

GTAhotels.com 

Denne amerikanske søkesiden har ikke det største hotellutvalget. Men du kan velge å se prisene oppgitt i åtte forskjellige valutaer. Og siden er enkel å bruke – med bildegalleri og hotellanmeldelser fra tidligere gjester. Tjenesten har også en egen side med spesialtilbud hvor du kan gjøre noen virkelige kupp hvis du tar sjansen på å vente til rett før avreise med å bestille.

Ehotel.de
På denne tyske nettsiden kan du velge mellom sju forskjellige språk (men ikke norsk). Den er lett å bruke og leter gjennom 500 hoteller i 70 land for deg. Hotellene blir sortert etter pris. Og prisen per natt blir oftest oppgitt i lokal valuta. Søker du på hotell i Göteborg, får du med andre ord oppgitt prisen i svenske kroner.

For det stramme budsjett
Det er lurt å sjekke alle disse sidene – og gjerne flere til – før du booker hotell til storbyhelgen din. Når du skal ut på skikkelig backpacking og trenger å få mest mulig ut av et trangt reisebudsjett, blir det gjerne i dyreste laget med hotell – særlig i den vestlige verden. Da kan disse søkesidene være vel så nyttige. Her kan du booke billige hosteller over hele verden:

Hostelworld.com
I denne brukervennlige, engelskspråklige juvelen av en søkeside kan du velge mellom hele 9554 hosteller og 2115 aktiviteter fordelt på 157 land over hele verden. Mange av disse er gledelig rimelige. Siden kan også hjelpe deg med å finne billige billetter på både fly, tog og buss.

Hihostels.com

Det er Hostelling International – den internasjonale vandrerhjemorganisasjonen – som driver denne engelskspråklige, brukervennlige søkemotoren. Her kan du finne rimelig overnatting i alle verdensdelene – nettsiden leter gjennom mer enn 4000 overnattingssteder i 80 land for å finne det som passer deg best.

Hostels.com

Den engelskspråklige nettsiden har oversikten over 6000 hosteller over hele verden. Den er lett å bruke og gir fyldig informasjon om hvert overnattingssted. Du kan også se hva tidligere gjester har ment om de ulike overnattingsalternativene.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no