Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ta bussen til Europa: Berlin

Slik kommer du deg til Berlin med buss.

Artikler i samme serie:

  1. Ta bussen til Europa
  2. Ta bussen til Europa: Berlin
  3. Ta bussen til Europa: Polen
  4. Ta bussen til Europa: Stockholm
  5. Ta bussen til Europa: Tjekkia og Latvia
Berlin-muren

Se bilde i et større formatBerlin-muren. Foto: Fredrik Larsen

Den tyske hovedstaden er bare en 16 timers (!) busstur fra Oslo. Safflebussen gir deg tre daglige avganger - morgen, middag og kveld. Prisen er 1150 kroner tur/retur (1030 hvis du er student). Med såpass mange avganger å velge mellom og temmelig billige billetter, er Berlin-bussen et godt transportmiddel på vei ut eller hjem fra en større rundtur i Sentral-Europa.

Det desidert mest spennende strøket i den tyske hovedstaden er gamle Øst-Berlin. Heng rundt på Alexanderplatz og nyt en kebab på det tyrkiske gatekjøkkenet midt på plassen i hjertet av eks-kommunistdelen av byen. "Alex" er en naturlig første holdeplass på en sovjet-minnesmerke-rundtur, der du også må få med deg de 1300 meterne som står igjen av Berlin-muren i Mühlenstrasse - hvor muren nå er blitt et storartet grafittigalleri. I tillegg til det sovjetiske krigsminnesmerket i Tiergarten, det gigantiske sovjetminnesmerket i Treptower Park, Checkpoint Charlie-museet i Friedrichstrasse og de alliertes museum ved Oskar-Helene-Heim-togstasjonen er Stasi-museet i Lichtenberg en skjult edelsten som anbefales på det varmeste.

Bo på Mitte's Bacpacker Hostel i Prenzlauer Berg, en hipp bydel med mange tendy kafeer. Kreutzberg er også en Ossi-bydel proppet med bra kafeer.

Shopping på Berlins svar på Harrod's, Ka-De-We i Kurfürstendamm, er også et must - i tillegg til et besøk hos panteren, elefantene og pandabjørnene i dyrehagen.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no