Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ta bussen til Europa: Polen

Hvordan kommer du deg til Polen med buss?

Artikler i samme serie:

  1. Ta bussen til Europa
  2. Ta bussen til Europa: Berlin
  3. Ta bussen til Europa: Polen
  4. Ta bussen til Europa: Stockholm
  5. Ta bussen til Europa: Tjekkia og Latvia
Krakow

Se bilde i et større formatKrakow. Foto: Fredrik Larsen

Nor-way Bussekspress kjører buss til Polen én gang i uka. Bussen ruller ut fra bussterminalen i Oslo hver onsdag klokka 10.15. I sommerhalvåret kan frekvensen bli økt. Du kan reise til både Warszawa og Krakow. Andre kjente polske byer som Szczecin, Poznan og Katowice dekkes også av Polenekspressen. Reisen til Warszawa tar 33 timer og 30 minutter og koster 1680 kroner tur/retur. Til Krakow tar det 36 og en halv time og koster 1730 kroner t/r. Bussen tilbake til Norge går mandager.

Tour Baltics kjører buss fra Oslo til Warszawa hver mandag og fredag. Prisen er 1330 kroner t/r samt 280-400 kroner t/r for ferje, avhengig av reisedag. Interbuss i Oslo selger billetter.

Polen har masse spennende å by på. Krakow er en perle av en by, perfekt for en kort byferie. Sug inn kulturen og stemningen ved å rusle rolig rundt i byens gater, og slapp deretter av på en av de mange utekafeene ved sentraltorget Rynek Glowny. Er du i Krakow bør du også reise på dagstur til nærliggende Auschwitz for å få en dose tragisk krigshistorie.

Mens Krakow oser av gammel storhet, er Warszawa en moderne by. 80 prosent av den polske hovestaden ble ødelagt under 2. verdenskrig. Resultatet er et moderne Warszawa med brede gater og prangende skyskrapere - alt sammen som monumenter over det falne kommunistegimet. Krakow er langt mer koselig enn Warszawa, men hovedstaden er verdt et besøk den også.

Finn overnatting i Krakow og Warzawa i pekeren til høyre.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no