Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ta bussen til Europa: Tjekkia og Latvia

Hvordan kommer du deg til Tjekkia og Latvia med buss.

Artikler i samme serie:

  1. Ta bussen til Europa
  2. Ta bussen til Europa: Berlin
  3. Ta bussen til Europa: Polen
  4. Ta bussen til Europa: Stockholm
  5. Ta bussen til Europa: Tjekkia og Latvia

Tsjekkia

Ennå ikke vært i kulturbyen Praha - og vandret over Karlov-broen opp til borgen og St. Vitus-katedralen? Eller aldri stått i hjertet av gamlebyen og sett den astrologiske klokken slå? Moravia Express tar 980 kroner tur/retur Praha. Ungdom opp til 26 år reiser 10 prosent billigere. Avgang fra Oslo hver tirsdag og fredag - om sommeren også søndag. Turen tar 25 timer hver vei. Bussen går for øvrig helt til Brno i Tsjekkia. På www.hostelworld.com kan du bestille overnatting hos en lang rekke hosteller i den tsjekkiske hovedstaden.


Latvia

Fra Oslo kan du komme deg til Latvias vakre hovedstad Riga med buss. Latviske Ecolines bruker 32-33 timer på reisen. Avgang fra Oslo er hver mandag og fredag morgen. Turen går med ferje fra Karlshamn i Sør-Sverige til Klaipeda på den latviske østersjøkysten. Prisen for reisen er rundt 1800 kr t/r for studenter, inkludert billigste lugar på båten. Fra Riga er det korresponderende busser til blant annet St. Petersburg, Moskva og Kiev. Billetter få du gjennom Interbuss i Oslo.

Riga er en baltisk perle som anbefales på det varmeste. Ta deg en tur på sentralmarkedet eller lær mer om Latvias tid som tysk og sovjetisk koloni på okkupasjonsmuseet. Gamlebyen med katedralen hører også med når du reiser til Riga. Latvia er for øvrig EU-medlem fra 1. mai 2004. Overnatting i Riga finner du i pekeren til høyre.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no