Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Togtider i Europa

Du kan planlegge sommerens interrail hjemme foran pc-en. Med ruteinformasjon fra internett, og en god guidebok i tillegg, har du alt du trenger for å togloffe i Europa.

Informasjon på nett:

Tyskland ligger midt i Europa og har et stort nettverk av jernbanelinjer innenlands og en lang rekke forbindelser til resten av Europa. Derfor er Deutsche Bahns nettsted bahn.de en favoritt blant togreisende på tokt i Europa. Her kan du søke på togforbindelser i store deler av Europa - også østover til det tidligere Sovjetunionen. Et testsøk på tog mellom Oslo S og Milano ga raskt tre alternative reiseruter, inkludert nøyaktig informasjon om togbytter underveis. Søkemoteren har flere avanserte muligheter, blant annet kan du velge å utelate intercitytog som koster ekstra. Bahn.de inkluderer også en del ferjeforbindelser. Alt i alt er nettstedet et ypperlig planleggingsverktøy for interraileren.

Like anvendelig er ikke nettsiden til vårt eget NSB. Du kan laste ned en oversikt over togforbindelser mellom Norge og utlandet, men denne tabellen gir langtfra noe helhetlig bilde over alle togmulighetene som finnes i Europa. Du finner NSBs rutetabeller i pekeren til høyre.

NSB har også laget nettstedet interrail.no med priser og informasjon om soner, regler og begrensninger som gjelder for billetten din. På denne siden er for øvrig reiseplanleggeren ganske håpløs, da den bare støtter NSBs egne tog. Du kan også surfe videre til interrailnet.com, Europas offisielle interrailside. Lenker til de nasjonale jernbaneselskapene hører med til inneholdet på denne siden.

Informasjon på papir:

Det finnes en lang rekke guidebøker som dekker Europa, og mange titler er skreddersydd for unge mennesker som er på togloffing. Guidebøkene er viktige redskap for å orientere deg på stedene du skal besøke underveis. Hvor skal du bo? Hvor kan du spise billig? Dette er spørsmål som en guidebok gir deg svar på. Svakheten med guidebøkene er at de kan mangle gode rutetabeller som gjør det mulig å planlegge reisen i detalj. Lonely Planets Europe on a Shoestring er bare én tittel i en lang rekke bøker som finnes hos velutstyrte bokhandlere her i Norge. Bor du i Osloområdet har reisebutikken Nomaden mange alternativer å velge mellom.

Vil du virkelig ha full oversikt over alle togforbindelser er Thomas Cooks European Rail Timetable det aller beste alternativet. 500 sider med tog- og ferjetider, og månedlige utgivelser som sikrer oppdatert informasjon. Rutetabellen kommer også i en egen Independent Travellers Edition, med tilleggsinformasjon av den typen du vanligvis finner i guidebøker som Lonely Planet eller Let's Go. Rutetabellene fra Thomas Cook kan du kjøpe på nettet fra www.thomascookpublishing.com. Nomaden i Oslo og noen andre store bokhandlere selger Thomas Cooks bøker i Norge. Pris fra ca 120 kroner og oppover.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Ta bussen til Europa

Er du desperat etter å reise, men har minimalt med penger? Ta bussen! Vi viser deg hvordan du kan komme deg til utlandet med buss for en billig penge. Fra Oslo kan du reise til blant annet Praha, Krakow, Riga, Stockholm og København med direktebuss.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no