Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Fare for dyre vaksiner

Prisene på vanlige reisevaksiner varierer enormt.

Skal du ut som skikkelig ryggsekkturist for første gang, koster en full vaksinasjonspakke fort 1500 kroner eller mer. Nå viser det seg at prisene på vaksiner varierer svært mye. Dagsavisen sjekket prisen på hepatitt A-vaksine ved fem forskjellige private vaksinasjonsklinikker og legesentre i Oslo. Billigst i februar 2004 var Olafiaklinikken som tok 379 kroner. Prisversting Røde Kors-klinikken tok 700 kroner for den samme sprøyten.

Da Ryggsekk.com sjekket prisen på hepatitt A-vaksinen Havrix 1440 hos Folkehelseinstituttet lå den på 328 kroner. De fleste leger legger på et honorar på toppen av dette for jobben de gjør med å vaksinere deg. Instituttets priser gir deg en indikasjon på hvor mye du bør betale hos legen. En lege som har spesialisert seg på reisemedisin er Reiseklinikken i Oslo. Fra lesere har vi fått anbefalt Reiseklinikken som et legekontor med greie priser og god service for den som trenger vaksiner.

Før du går til legen for å få satt sprøytene er det lurt å sette seg inn i hvilke vaksiner du trenger og hvilke du ikke trenger. Les Folkehelseinstituttets anbefalinger om reisevaksinering. Ryggsekk.com har hørt om backpackere som er kommet ut for leger som har vært svært ivrige etter å sette vaksiner, og dermed gjøre regningen større for pasienten. "Trenger jeg virkelig denne vaksinen?" er et godt kontrollspørsmål når legen anfaler ulike sprøyter.

BBC har en guide hvor du kan finne ut hvilke vaksiner du trenger i ulike deler av verden.

 
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Tips om malaria

Alle backpackere som reiser i tropiske områder har et forhold til malaria og malariamedisin. Her er noen tips for deg som frykter malariasmitte, hentet fra legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no