Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Sykdomsnytt på nett

Vi vil alle holde oss friske når vi er ute og reiser. Dessverre bryter det ut skumle epidemier fra tid til annen mange steder, også i populære backpackerland. Visste du for eksempel at flere turister som har reist til Den dominikanske republikk nylig er blitt smittet av malaria? Heldigvis finnes det nettsteder som gjør det lett å overvåke om det brutt ut farlige sykdommer der du planlegger å reise.

Amerikanske Center for Disease Control har en omfattende nettside som inneholder informasjon om sykdomsutbrudd. På disse sidene finner du også helse- og vaksineinformasjon for samtlige deler av verden samt generell informasjon om sykdommer som kan true reisende.

Nettstedet ProMEDmail.org, som drives av International Society for Infectious Diseases, er en tjeneste som overvåker utbrudd av infeksjonssykdommer og giftfarer over hele verden. Du kan abonnere på meldinger fra dette nettstedet, som prøver å gi tidlige advarsler om framvekst av farlige sykdommer og andre trusler mot folkehelsa.

En mer hjemlig tjeneste er det danske nettstedet backpacker.dk som, i samarbeid med Rejsedoktor.dk, tilbyr nyheter om aktuelle sykdomsutbrudd som er relevante for deg som backpacker. ProMED er ofte kilde til disse nyhetene.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no