Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Fransk flyskatt mot fattigdom

Fra 1. juli må franskmenn betale en ekstra avgift hver gang de skal ut og fly. Disse pengene skal gå til bistand.

Frankrike regner med at den nye flyskatten vil bety om lag 1,6 milliarder kroner mer i bistand i året, melder Bistandsaktuelt. Disse pengene skal gå til innkjøp av medisiner og til å hjelpe fattige i utviklingsland som lider av AIDS, tuberkulose og malaria.

Passasjerene må betale et sted mellom 10 til 40 euro (tilsvarende cirka 80-320 kroner) avhengig av om de skal reise på økonomi- eller businessklasse og om turen er innenlands eller utenlands.

Frankrike håper å få andre europeiske land – med folkerike, flyglade nasjoner som Tyskland og Spania i spissen – til å innføre en liknende avgift. Storbritannia har allerede en flyplassavgift som går til andre formål, men vurderer å la deler av den gå til bistand.

Også Norge er positive til å innføre en flyskatt mot fattigdom, men bare hvis ordningen ”støttes av en kritisk masse av andre land”, opplyser Utenriksdepartementet til Bistandsaktuelt. Foreløpig er det ikke utformet noe norsk lovforslag, men utenriksminister Jonas Gahr Støre har tidligere sagt at han støtter det franske forslaget om flyskatt.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no