Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reisetips Bali

Hvordan kommer du deg til denne øya i paradis? Hvordan reiser du rundt? Hvor mye koster det og hvor kan du overnatte?

Reise dit


Bali er en liten øy som ligger omtrent midt i det store øyriket Indonesia. Den travle flyplassen i Denpasar har forbindelse til mange asiatiske og australske byer. Bali passer perfekt som stoppested på en rundtur i Asia, eller på vei til/fra Australia. Gode bussforbindelser til naboøyene Java og Lombok. Flybillett tur/retur Norge-Bali koster fra ca 7500 kroner og oppover.


Reise rundt

Du kan krysse Bali på noen timer, men det offentlige transporttilbudet er komplisert å sette seg inn i for utenlandske besøkende. Det finnes imidlertid nokså rimelige minibusser beregnet på turister. Disse trafikkerer de fleste steder som er av interesse. Det skorter heller aldri på tilbud om privat transport. Prut hardt. Du kan dessuten leie 100 kubikk motorsykkel for ca 50 kroner dagen.

Valuta og priser


Valutaen i Indonesia heter rupiah. 1000 rupiah er ca 0,70 norske kroner (per 20. mai 2006). Bali er svært billig. Du kan spise deg mett for fem norske kroner og overnatte på hotell for en femtilapp. Men vil du ha komfort og høy standard, går prisene i været. Styr unna turistrestaurantene hvis du vil spare penger.


Overnatting


Backpackere flokker til Kuta Beach, Balis livligste område. Du kan velge mellom massevis av hoteller i de trange gatene bak strandpromenaden. Kvaliteten varierer sterkt, så inspiser stedene nøye og prut gjerne på prisen. Vårt beste tips er å snakke med andre reisende og sjekke de ferskeste guidebøkene. Anbefalingene kan raskt endre seg.Spise og drikke


Det bugner av kafeer og restauranter på Bali, enten du velger party- og shoppingstrøket Kuta, kulturbyen Ubud eller andre steder. Med få turister sliter de fleste med å trekke til seg kunder. På turiststeder for du middag fra 30 kroner og oppover, og en stor øl for ca 15 kroner. Følg strømmen av utlendinger for å finne ut hvilke restauranter som er populære akkurat nå. Vi anbefaler imidlertid å søke vekk fra turiststrøkene og finne veien til stedene hvor de lokale spiser. Se etter skilt som sier "warung" og "rumah makan". Stekt ris (nasi goreng), stekte nudler (mie goreng), kyllingsuppe (soto ayam) og grillspyd med peanøttsaus (saté) er blant de indonesiske rettene vi anbefaler å teste ut. Priser fra fem kroner og oppover for en tallerken sterk ris.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Tøffe tider i paradis

Turist-industrien på Bali overlevde 2002-bombene, men etter fjorårets bombeaksjoner, ligger ferieøya nå nede for telling. Som backpacker kan du ha paradisøya nesten for deg selv – samtidig som du holder den skrantne økonomien i live.

Øglene som kan spise deg

På Komodo bor verdens største øgle, den kjempemessige Komodo-varanen som blir opptil tre meter lang og som kan spise et menneske.

Tips Komodo Nasjonalpark

Her får du tips om hvordan du kommer deg til Komodo, overnatting, penger og reisen videre.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no