Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Flere besøker Nepal

Til tross for indre uroligheter øker antallet turister som besøker Nepal.

Helt siden hippiene strømmet til Nepal på 1960-tallet, har dette vakre og fjellrike landet i Himalaya vært en favoritt blant eventyrlystne backpackere. Men de siste årene har Nepal opplevd indre uroligheter, og en maoistgerilja prøver nå å ta makta i landet med voldelige midler.

Flere lands myndigheter, blant annet USA, ber sine borgere om å ikke reise til Nepal dersom det ikke er absolutt nødvendig. Norsk UD har så langt ikke kommet med noen advarsler mot å dra til landet. Thorntree, Lonely Planets velrennomerte diskusjonsforum på nettet, har en lang rekke meldinger fra bekymrede backpackere som er usikre på situasjonen i Nepal.

Tross den spente situasjonen opplever Nepal nå et oppsving i tallet på turistbesøk. Antallet turister som besøkte Nepal i årets sju første måneder økte med 31,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, rapporterer Travel Daily News. I juli i år ankom nesten 18 000 turister til Nepal med fly. Dette er en liten økning i forhold til samme måned i fjor. Nepalske turistmyndigheter kan registrere et økende antall besøkende fra land som Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan og Kina, mens turistene fra nabolandet India kommer i stadig mindre antall.

Les mer om Nepal i pekerne.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no