Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Storpark i Afrika

Tre stater i det sørlige Afrika går sammen om å etablere en gigantisk nasjonalpark.

Elefant

Se bilde i et større formatElefant. Foto: Fredrik Larsen

Great Limpopo Transfrontier Park er et samarbeid mellom Sør-Afrika, Mosambik og Zimbabwe. Parken skal knytte sammen eksisterende parker i de tre landene. Velkjente Kruger National Park i Sør-Afrika blir en del av en nye kjempeparken som vil utgjøre 35 000 kvadratkilometer. Målet er å etablere et verneområde som ialt dekker 100 000 kvadratkilometer.

Når Great Limpopo Transfrontier Park åpner vil besøkende kunne bevege seg på tvers av landegrensene innenfor parken. Det samme kan selvsagt dyrene. Et av de første grepene som ble tatt da parken ble vedtatt opprettet, var å fjerne deler av gjerdet mellom Limpopo National Park i Mosambik og Kruger National Park i Sør-Afrika. Potensialet for safariturer i den nye overnasjonale parken blir enormt. 147 ulike pattedyrarter lever i området, blant annet løver, sjiraffer, elefanter, sebraer og bøfler.

Som en del av arbeidet med å etablere Great Limpopo National Park skal den eksisterende Limpopo National Park i Mosambik rustes opp for godt over 100 millioner kroner. Denne parken har blant annet vært rammet av krig, noe som har truet med å utrydde flere dyrearter.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no