Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Alternativ Interrail i sommer

Togloffing i Europa er spennende nok, men nå for tida er det jo egentlig bare fjortiser som drar på Interrail, er det ikke? Her er noen alternativer for deg som vil på loffen i sommer.

Reis med fly i stedet for med tog. STA Travel  selger nå Europa rundt-billetter med fly til prisen av en Interrail-billett. Så nå kan du spise sachertorte i Wien, drikke Pilsner Urquell i Praha og se van Gogh-bilder i Amsterdam på én og samme ferie - uten å måtte lide deg gjennom endeløse timer på saktegående tog. Her er noen av mulighetene:

• Oslo-Paris-London-Oslo: kr 2 606,-
• Oslo-Praha-Budapest-Wien-Oslo: kr 2 806,-
• Oslo-Paris-Barcelona-Amsterdam-Oslo: kr 2 875,-
• Oslo-Amsterdam-Istanbul-Praha-Oslo: kr 3 060,-
• Oslo-Paris-Venezia-Amsterdam-Oslo: kr 3 070,-
• Oslo-Wien-Praha-Amsterdam-Oslo: kr 3 129,-
• Oslo-Paris-Athen-Wien-Oslo: kr 3 523,-
• Oslo-Wien-Athen-Amsterdam-Oslo: kr 3602,-
• Oslo-Paris-Lisboa-Amsterdam-Oslo: kr 3 619,-

Er du togfan, men har lyst til å se en ny verdensdel? Fly Down Under og reis med tog på kryss og tvers av det australske kontinentet. Indian Pacific fra Sydney til Perth er en klassisker. En annen klassiker, The Ghan, er nylig forlenget helt nord til Darwin - og dermed kan du reise gjennom hele det gudsforlatte røde senteret av Australia med jernbane. Billett som gir ubegrenset reising med Indian Pacific og The Ghan i et halvt år koster ca. 2000 kroner.

Den aller tøffeste togreisen er Den transsibirske jernbanen, 9289 kilometer fra Moskva til Vladivostok ved den russiske stillehavskysten. De fleste turister velger imidlertid den noe kortere varianten som ender i Beijing i Kina. Endeløse sibirske skoger, den storslåtte Baikal-sjøen, mongolske kameler og Den kinesiske mur er noen av høydepunktene på denne reisen. Skal du reise i sommer, bør du bestille billetter nå! Moskva-Beijing non-stop koster 2900 kroner hos Intourist i Norge. Skal du stoppe underveis blir billetten dyrere. En billett med opphold underveis i Jekaterinburg, Irkutsk og Ulan Bator koster for eksempel ca. 5500 kroner.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no