Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Norsk møtested i Sydney

11. april åpner den nye norske sjømannskirken i Sydney. Dermed får nordmenn i utlandet et møtested i den australske storbyen.

Sidney skyline

Se bilde i et større formatSidney skyline. Foto: Fredrik Larsen

Stadig flere nordmenn legger veien innom Australia. Landet huser over 4000 norske studenter, antallet norske fastboende øker, samhandelen mellom Norge og Australia har steget med 50 prosent på tre år - og Australia er ikke minst blitt et svært populært land for norske backpackere.

Den norske presten i Sydney, Knut Inge Bergem, har dermed mange potensielle besøkende når han nå åpner dørene til den nye sjømannskirken i strandbydelen Manly, som ligger en liten halvtime med båt fra Operahuset.

- På grunn av Sydneys geografiske størrelse og universitetenes spredte plassering, har det vært et klart uttrykt ønske fra studentene om å etablere et norsk samlingssted. Slagordet vårt om å være et "hjem hjemmefra" klinger spesielt godt for unge førstereisende på denne siden av kloden, sier studentprest Knut Inge Bergem til Sjømannsmisjonens nettsted.

Palmesøndag, 11. april, åpner sjømannskirken i Australia sine dører for nordmenn i utlandet.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Klikk for full versjon av kart over Australia Kart:
Les mer om Australia Mer om Australia:
Backpack jorden rundt!

Hvorfor reise jorden rundt? Det er en perfekt måte å bli kjent med deg selv, møte nye mennesker, lære om nye kulturer og oppleve ditt livs eventyr! En unik reise som gir deg minner og erfaringer du aldri glemmer.

Verdens mest isolerte by

De fleste som reiser til Australia starter sin reise i Sydney og reiser enten sørover til Melbourne eller nordover til Queensland, hvor du finner kjente destinasjoner som Great Barrier Reef. Det ikke så mange gjør, er å besøke Vest Australia og Perth.

Kangaroo Island

Fra vakre strender til ørkensand, fra seler til sauer og kenguru. Og med avstandene, rammet inn av rød sand, er Kangaroo Island som et komprimmert Australia. En paradisøy spekket med opplevelser. Garantert.

Glem Sydney - Go West

Er du en av dem som drømmer om hvite strender, rød jord og grønne krokodiller? Vest-Australia har alt dette - og mer til.

Qantas årets flyselskap

Australske Qantas Airways er kåret til årets beste flyselskap av et magasin.

Tog til Darwin

Nye muligheter for å reise med tog i Australia: Den nye linja mellom Alice Springs og Darwin har åpnet.

Festival-tid

Karneval og Mardi Gras er på gang i Rio de Janeiro, New Orleans og Sydney.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no