Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Utenlandstog er konkurs

Storsatsingen på hurtigtog mellom Norge, Sverige og Danmark legges ned ved årsskiftet. Dette er dårlig nytt for deg som vil reise til utlandet med tog.

Selskapet Linx, eid av norske NSB og svenske SJ, skulle sørge for at topp moderne hurtigtog trafikkerte strekningene Oslo-Göteborg-København og Oslo-Karlstad-Stockholm. For nordmenn har dette en periode betydd raskere og hyppigere forbindelser til Stockholm og Göteborg. Direktetoget til København kom også på skinnene igjen etter noen års fravær.

Men nå er Linx konkurs og selskapet vil bli lagt ned ved årsskiftet, skriver boarding.no. Linx-togene vil kjøre som normalt ut 2004, men deretter kan det bli et dårligere tilbud til deg som ønsker å reise med tog til utlandet. Mellom Oslo og Stockholm skal trafikkgrunnlaget være for tynt til å forsvare et kommersielt togtilbud hele året. Om sommeren kan det bli direktetog mellom de to hovedstedene, men ellers i året risikerer du å måtte bytte tog i Karlstad.

Det ser også ut til at direkteforbindelsen mellom Oslo og København forsvinner igjen. Ifølge boarding.no vil NSB utvide sitt regiontogtilbud på Østfoldbanen slik at det blir forbindelse til Göteborg morgen, middag og kveld. Men skal du videre sørover vil du etter all sannsynlighet måtte bytte i Göteborg.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no