Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Løp på Den kinesiske mur!

22. mai kan du løpe maraton på Den kinesiske mur! Kinareisende i dårligere form kan i stedet velge å løpe distanser helt ned til fem kilometer.

The Great Wall Marathon har et velfortjent rykte som verdens vakreste maraton. Hele løpet foregår oppå det storslagne forsvarsverket, som bukter seg mellom grønne åsrygger i et spennende landskap. Tviler du på maratonformen, slipper du også unna med kortere distanser: I tillegg til fullt maraton på 42 195 meter, kan du nøye deg med et halvmaraton eller løp på langt mer beskjedne ti eller fem kilometer.

Den kinesiske mur strakte seg engang 6000 kilometer på grensen mellom Kina og Mongolia for å beskytte de kultiverte kineserne fra barbarene i nord. Siden brorparten av Muren ble bygget på 1400-tallet, har riktignok mye av forsvarsverket smuldret vekk. Fremdeles er imidlertid Den kinesiske mur et imponerende syn som lett fyller deg med ærefrykt.

For mer informasjon og påmelding finner du i pekeren.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Sover med ulver

En hane som galer er det ikke, det er helt sikkert. Brente ikke vaktene i tårnene langs muren ulveskit for å kunne sende røyksignaler til hverandre? Hylene fortsetter i natten. Det drypper kondens fra teltduken, vi hutrer og holder pusten av skrekk. Hvem var det sin ide å telte ved foten av Den kinesiske mur?

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no