Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Rutebuss gjennom Himalaya

Nå åpner ei ny busslinje langs Vennskapsveien mellom Lhasa i Tibet og Katmandu i Nepal.

Ifølge jordenrunt.nu er busslinja resultat av en overenskomst mellom Kina og Nepal. Den vel 100 mil lange bussreisen skal ta to dager og prisen er 70 dollar. Det blir én overnatting underveis, og dette er ikke inkludert i prisen. Dermed blir det altså mulig å reise med offentlig transport mellom Tibet (okkupert av Kina) og Nepal langs den spektakulære Vennskapsveien.

Bussene som trafikkerer ruta skal være av god kvalitet og ha nærmere 40 seter. Bagasjen kan veie maksimum 20 kilo. Det skal være to avganger i uka med denne bussen. Fra Tibet blir bussruta kjørt av Himalaya Passenger Transport, mens selskapet Sajha Yatavat kjører fra Nepal. Sannsynligvis er det bussbytte på grensen mellom Tibet (Kina) og Nepal.

Tidligere måtte du leie firehjulstrekker med sjåfør, eller delta på en organisert tur, for å dra langs Vennskapsveien fra Tibet til Nepal. Den nye bussruta gjør det mulig å reise raskere og billigere enn tidligere. Men er du først her oppe på verdens tak anbefaler Ryggsekk.com likevel å spandere tilstrekkelig med tid og penger til å bruke 4-5 dager på å se det utrolige fjellandskapet i Himalaya.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Gjennom Himalaya

Vennskapsveien mellom Tibet og Nepal tar deg mer enn 5000 meter over havet. Reisen starter i Lhasa, Dalai Lamas hjemby på verdens tak, og ender i varme og sydende Katmandu.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no