Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Attraksjoner i Kiev

Oversikt over de viktigste attraksjonene i Kiev.

Artikler i samme serie:

  1. I revolusjonens fotspor
  2. Attraksjoner i Kiev
  3. Praktisk informasjon Kiev
Kloster i Kiev

Se bilde i et større formatKloster i Kiev. Foto: Fredrik Larsen

Folkemuseum

Se bilde i et større formatFolkemuseum. Foto: Fredrik Larsen

Sofia Katedralen

Se bilde i et større formatSofia Katedralen. Foto: Fredrik Larsen

Rodyna Mat

Se bilde i et større formatRodyna Mat. Foto: Fredrik Larsen

Alexandrivski Uzviz

Bakken bak det fantastisk vakre Mikhailovskij-klosteret er Kievs mest turistvennlige strøk – og stedet for å jakte etter suvenirer og lokale håndverksprodukter.

En idyllisk gate svinger seg opp en lang bakke fordi den idylliske Alexandrivski-kirken (bildet). Langs bakken står selgere som falbyr sjal, pelsluer, kunsthåndverk, smykker, antikviteter – og alle de vanlige nostalgiske Sovjetsuvenirene som Lenin-statuer, t-skjorter med SSSR på, lightere med hammer og sigd osv. Bakken er et trivelig sted å vandre rundt, og det finnes flere hyggelige kafeer hvis du blir sulten eller tørst under shoppingen.

Kiev Percheska Lavra-klosteret

Det berømte huleklosteret utgjør en liten del av et stort kirkekompleks der vakre løkkuppelkirker fra forskjellige arkitektoniske perioder, høyreiste klokketårn og flott utsmykkede porter står side om side. Selve huleklosteret stammer fra 1051, er 228 meter langt og ligger 5-20 meter under jorden. Opprinnelig tjente det som kloster for munker, men ble etter hvert det siste hvilested for ekstra prominente prester og munker. Nå ligger 75 menn begravd i hver sin nisje i klosteret, de fleste er hedret med bronseikonostaser.

Ukrainas museum for folkearkitektur og bondehjem

Kievs folkemuseum ligger i den lille landsbyen Pyrohovo i utkanten av storbyen Kiev. Her kan du oppleve Ukrainas landsbygd slik den har sett ut gjennom historien; det enorme friluftsmuseet byr på gamle bygninger, bondegårder, vindmøller og kirker i idylliske, landlige omgivelser. Forskjellige “grender” representerer historiske og lokale variasjoner i byggeskikken, og du kan vandre fritt rundt som du vil. Deilig med frisk luft i en ellers nokså forurenset by.

St. Sophia-katedralen

I likhet med Huleklosteret, står St. Sophia-katedralen på UNESCOs verdensarvliste. Kirken med de 13 gyldne kuplene ble bygget av prins Jaroslav den Vise i 1037 for å hedre kristendommens visdom. Det gir ro i sjelen å vandre rundt i parken som omgir katedralen, og på innsiden kan du beundre flotte, fargerike freskemalerier og mosaikker. St. Sophia-katedralen har også en liten, velfylt suvenirbutikk der alle pengene du legger igjen går direkte til vedlikeholdet av kirken.

Rodyna Mat’

”Moder Russland” er stedet for alle som er fascinert av det tidligere Sovjetunionen. En 68 meter høy og 530 tonn tung statue av ferdelandets mor skuer beskyttende utover elva Dnepr, som renner like nedenfor. En skulpturpark viser stolte sovjetborgere og soldater i Den røde armé som forsvarer fedrelandet mot angripere. Spredt rundt parken står også en del eldre militært utstyr. Det var selveste Leonid Bresjnev som åpnet det storslagne krigsminnesmerket i 1981. Et besøk til Rodnya Mat’ bør avsluttes med en tur til den sovjetiske temarestauranten SSSR like ved.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no