Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Sykdomsutbrudd

Utbrudd av malaria i Pakistan, gulfeber i Ghana og chagas sykdom i Brasil.

Danske Rejsedoktor.dk rapporterer om sykdomsutbrudd i flere deler av verden de siste ukene:

• Det er for øyeblikket et stort utbrudd av malaria i byen Karachi i Pakistan. Det skal være problemer med resistens mot de vanlige malariamidlene Klorokin og Fansidar. Rejsedoktor.dk anbefaler reisende til Pakistan å ta malariaforebyggende middel av typen Malarone, Lariam eller Doxycyklin.

• For tida er det utbrudd av Chagas sykdom i Brasil, Argentina, Paraguay og Uruguay. Chagas sykdom skyldes en liten encellet parasitt og smitter normalt gjennom stikk fra en bestemt bille. Utbruddet i de fire landene er tilsynelatende matvarerelatert, ifølge Rejsedoktor.dk. Den smittebærende billen kan finnes i presset saft fra sukkerrør. I delstaten Santa Catarina i Brasil har sykdommen så langt forårsaket fem dødsfall. Rejsedoktor.dk mener det er grunn til å advare reisende til Brasil mot å drikke saft fra sukkerrør som ikke er behandlet.

• I Ghana i Afrika er det i januar 2005 rapportert gulfeber i Denkyira District, Central Region. Vaksinasjon mot gulbeber anbefales ved reise til Ghana, og hvis du tar vaksinen er det ingen risiko for smitte.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no