Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Praktisk informasjon Kiev

Her finner du praktisk informasjon dersom du skal til Kiev.

Artikler i samme serie:

  1. I revolusjonens fotspor
  2. Attraksjoner i Kiev
  3. Praktisk informasjon Kiev
Marked i sentrum

Marked i sentrum.

Uavhengighetsplassen

Uavhengighetsplassen.

Reise dit

Regn med ca 3000 kroner for flybillett tur/retur Oslo-Kiev. Vi fløy med Czech Airlines og mellomlandet i Praha. Ellers gode tog- og bussforbindelser fra det øvrige Øst- og Sentral-Europa, blant annet fra Berlin og Warszawa.

De norske reisebyråene Eavi Tours og Kalinka-tours ordner pakker med rutefly og hotell i Kiev. Dette kan være like billig som å fikse reisen selv, siden det er begrenset med billige overnattingssteder i Kiev.

Du trenger ikke lenger visum for å besøke Ukraina, men sjekk UDs reisesider for oppdateringer.

Reise rundt

Undergrunnsbanen er et effektivt og svært billig transportmiddel. Byen har ellers et intrikat nettverk av busser og minibusser. Taxi kan bli en svært dyr fornøyelse fordi enkelte sjåfører trikser med taksameteret når de har passasjerer fra utlandet. Sett deg ikke inn i en drosje uten en klar avtale om prisen på reisen.

Overnatting

Det er få billige overnattingssteder i Kiev. Kiev Sør-jernbanestasjonen har rimelige rom for reisende som trenger overnatting mens de venter på neste tog. Det er mulig å få seng på hostel i Kiev for vel 100 kroner natta.

Hotel Kozatsky ligger supersentralt plassert ved Uavhengighetsplassen. Hotellet er eid av Forsvarsdepartementet og interiøret er veldig Sovjetunionen. Dobbeltrom fra ca 350 kroner natta.

Spise og drikke

Reisende på lavbudsjett kan spise og drikke godt i Kiev. Byen har overraskende mange spennende spise- og drikkesteder. Prøv for eksempel den sovjetiske temarestauranten SSSR like ved Rodyna Mat’ og huleklosteret, jugoslaviske 011 i den sjarmerende bydelen Podil eller usbekisk mat på Caravan i bydelen Klov. Et absolutt must er ukrainske pannekaker. De serveres med alt fra pølser til sjokolade og syltetøy på – forskjellige varianter kan gjøre deg god og mett både til frokost, lunsj og middag. En halvliter øl koster ca 10 kroner. Mange restauranter har “bizniz”-lunsj fra 35 kroner og oppover, og da får du en treretter med drikke. Regn med ca 50 kroner for en middagsrett – billigere på enkle, lokale steder.

Guidebøker

Bradts lille guidebok til Kiev i lommeformat er praktisk og grundig. Lonely Planet har også egen bok om Ukraina der Kiev er viet et eget kapittel.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no