Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Nødsenter i Krugerparken

Havner du i knipe i Krugerparken i Sør-Afrika kan du nå få hjelp fra et nytt nødsenter.

Sørafrikanske myndigheter ønsker at turister som besøker Kruger National Park skal få en opplevelse i verdensklasse. Derfor satser parkledelsen nå på å bygge opp et apparat som kan bistå besøkende som får problemer. Hvem som helst kan ringe det nye nødsenteret på telefon 013 735 4325 (i Sør-Afrika). Enten du har punktert, kjørt deg vill, blitt frastjålet noe eller trenger medisinsk hjelp - nødsenteret vil forsøke å hjelpe deg.

Senteret tar også i mot rapporter om besøkende som bryter nasjonalparkens reglement. Dersom du ringer inn og tipser om et brudd på reglene i Kruger, lover nødsenteret å sørge for at politiet er raskt på pletten. Også mistenkelige personer eller kjøretøyer kan rapporteres, heter det i en pressemelding. Bøtene for å brekke av grener på trær, mate dyr eller forsøple ligger for øvrig på 400-500 norske kroner.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:

Landene i det sørlige Afrika blir mer og mer populære blant backpackere. Hva er så høydepunktene i denne delen av verden? Vi har lista.

Klikk for full versjon av kart over Sør-Afrika Kart:
Les mer om Sør-Afrika Mer om Sør-Afrika:
Pakk sekken, redd verden!

Finnes det egentlig noe bedre enn å hjelpe noen som trenger det? Å stille opp og gi av seg selv gjennom engasjement, tid og et ekte ønske om å kunne bidra? Det er sikker noen som sier ja, men for dere andre har vi laget en oversikt over hvor du kan kombinere det å oppleve verden, med å gi av deg selv.

Sør-Afrika på full gass

Sør-Afrika opplever turistrush, men de fleste holder seg unna landets største by Johannesburg. Dermed går de glipp av det pulserende hjertet i det nye sørafrikanske samfunnet.

Little Traveller

Når du kjøper den lille, fargerike perledukken Little Traveller skaper du håp og redder liv blant hiv- og aidssyke i Sør-Afrika. For et par tiere kan du nå også kjøpe den lille reisevennen hos Star Tour. I samarbeid med importøren Isandi håper feriearrangøren å sende mange dukker ut i verden.

Reisebudsjett: Afrika

Hvor mye penger bør man ha med seg til denne delen av verden?

Storpark i Afrika

Tre stater i det sørlige Afrika går sammen om å etablere en gigantisk nasjonalpark.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no