Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Det går ikke alltid et tog

Togforbindelsene fra Norge til utlandet blir kraftig redusert i 2005.

Ved nyttår ble det svensk-norske togsamarbeidet Linx lagt ned. Dette fører til redusert tilbud til deg som vil reise med tog fra Norge til utlandet når NSBs nye rutetabell trer i kraft 9. januar. Togene mellom Oslo og København blir igjen helt borte. Mellom Oslo og Stockholm skal svenske SJ inntil videre kjøre ett tog hver fredag, lørdag og søndag, i motsetning til daglige avganger slik det var tidligere. Den reduserte togforbindelsen Oslo-Stockholm har imidlertid fått politisk oppmerksomhet, og det er initiativer på gang for å la private operatører ta seg av denne strekningen. Det kan bety at et normalt togtilbud kommer tilbake.

Mellom Oslo og Göteborg skal NSB kjøre tre tog på hverdager, to lørdagstog og to søndagstog - faktisk en viss økning i tilbudet. For deg som vil videre nedover i Europa er togbytte i Göteborg nånødvendig. Alt i alt betyr endringene fra 9. januar dårligere togtilbud til utlandet. Bare Göteborg er opprettholdt omtrent på samme nivå som før, og dette feirer nå NSB med en stor reklamekampanje. Ikke så mye å feire, etter vår mening. For deg som vil reise over land til Europa er buss nå et langt bedre alternativ.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Ta bussen til Europa

Er du desperat etter å reise, men har minimalt med penger? Ta bussen! Vi viser deg hvordan du kan komme deg til utlandet med buss for en billig penge. Fra Oslo kan du reise til blant annet Praha, Krakow, Riga, Stockholm og København med direktebuss.

Storsatsingen på hurtigtog mellom Norge, Sverige og Danmark legges ned ved årsskiftet. Dette er dårlig nytt for deg som vil reise til utlandet med tog.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no