Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Dårlig tid i USA

Strengere innreisekontroll i USA skaper stress også for deg som bare skal bytte fly.

Amerikanske myndigheter har innført langt strengere prosedyrer for innreisekontroll. Fingeravtrykk og fotografering hører nå til rutinene du må gjennom før du slipper inn i USA. Dermed blir det lett lang kø i passkontrollen på Amerikanske flyplasser. Også passasjerer som bare skal bytte fly i USA, for å reise videre til et annet land, må gjennom innreisekontrollen.

Når du kjøper en flybillett med transfer i USA, må du derfor påse at du har nok tid til å komme deg gjennom alle prosedyrene. Continental Airlines (som flyr direkte Oslo-New York) sier for eksempel at 50 minutter er nok tid til flybytte på George Bush Interncontinental Airport i Houston, Texas, skriver Aftenposten. Men dette er altfor lite tid, ifølge avisen. Selv med 80 minutter mellom avgangene og et innkommende fly som var 10 minutter for tidlig ute, var det såvidt avisens reporter rakk det neste flyet. Konklusjonen er altså at du trenger halvannen til to timer for å rekke flybytte på en Amerikansk storflyplass. Dersom du har mindre tid enn dette bør du vurdere sterkt å be reisebyrået ditt om å endre bestillingen din.

Amerikanske myndigheters terrorparanoia kan dessuten føre til at alle passasjerer som skal fly til USA må gå ombord på flyet en time før take-off, ifølge et nyhetsbrev fra Globetrotter's Club. I dag mottar Amerikanske myndigheter passasjerlister fra flyselskapene 15 minutter etter avgang, men nå vil myndighetene ha tid til å kontrollere personopplysningene til passasjerene før flyene forlater bakken. Dermed kan det bli enda mer tungvint og tidkrevende å fly til USA eller å mellomlande i landet.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no