Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Superbillig $$

Amerikanske dollar blir bare billigere og billigere.

I dag koster 1 Amerikansk dollar bare 6,1776 norske kroner, ifølge den såkalte midtkursen til DnB NOR. Så billig har ikke dollaren vært på svært mange år. Dette er en god nyhet for deg som skal ut på reise. USA er slett ikke det eneste landet der dollar er gangbar valuta. I Latin-Amerika, Afrika, Asia og Øst-Europa er Amerikanske dollar også akseptert betalingsmiddel mange stede, og flybilletter, overnatting og andre turisttjenester prises gjerne i dollar. Kjøper du reisesjekker før avreise fra Norge, kommer de normalt i Amerikanske dollar. Med lav dollarkurs får du med andre ord mer igjen for pengene dine når du er ute på tur.

Dollaren er inne i ei krise for tida. I dag koster den altså snaue 6,18 kroner. For en måned siden var kursen 6,43 kroner, for et halvt år siden 6,83 kroner og for ett år siden 6,92 kroner, alt ifølge de historiske midtkursene hos DnB NOR.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Billigere å veksle valuta

Et nytt vekslingskontor for reisevaluta gir lenge etterlengtet konkurranse og lavere priser på utenlandske kontanter og reisesjekker.

Kort eller kontant?

Hvilke betalingsmidler fungerer best når du er på reise?

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no