Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Nice er 'nice'

Nice er 'nice'

Hva kan man si om et sted nesten alle har vært, eller har tenkt å reise til? Nice er fortsatt verd turen. Byen har jo alt.

Artikler i samme serie:

  1. Nice er 'nice'
  2. Fakta om Nice
Blomstermarked i Nice

Se bilde i et større formatBlomstermarked i Nice. Foto: Nice Tourist Information

Gamlebyen. Foto: Kristoffer Gregersen

Se bilde i et større formatGamlebyen. Foto: Kristoffer Gregersen.

Kart over Nice

Se bilde i et større formatKart over Nice.

La Cote Bleue. Foto: Kristoffer Gregersen

Se bilde i et større formatLa Cote Bleue. Foto: Kristoffer Gregersen.

Nice riviera

Se bilde i et større formatNice riviera. Foto: Nice Tourist Information

Salat fra en av Nice restauranter

Se bilde i et større formatSalat fra en av Nice restauranter. Foto: Nice Tourist Information

Uterestaurant i sentrum

Se bilde i et større formatUterestaurant i sentrum. Foto: Nice Tourist Information

Gamlebyen i Nice svermer av besøkende av alle slag og i alle aldersgrupper. Backpackere fra Australia, nordmenn på solferie, briter på pubtur, japanske turister på sightseeingferie, svensker som har gått seg vill osv.

Nice sentrum er ikke rett sted for å oppleve det ur-franske, ettersom mulighetene er større for å komme i prat med en brite enn en franskmann. Men selv om man skulle tro at turismen for lengst hadde lagt sitt slør over det tradisjonelle Nice, ser man fort at dette ikke stemmer.

Her er fortsatt fortauskafeer med gamle menn som spiller Backgammon før lunsj og Petanque om ettermiddagen. Gatene er trange, bygningene er vakre, og vannet er varmt og turkist når det slår inn over de lekre rullesteinsstrendene der toppløse damer, japanske turister, bestemødre og barn soler seg side om side.

Et hektisk ferieliv, men likevel pulserende og avslappende. Og maten er god – som alltid i Frankrike.

Byen med alt

For en innholdsrik ferie med mer enn bare sol og strandliv, er Nice et svært godt utgangspunkt. Rivieraens luksuriøse småbyer ligger som perler på snor. Etter en kort kjøretur kan man velte seg i luksus i byer som Antibes og St. Tropez. Er du gambler eller interessert i kongefamilier og raske biler, kan turen med fordel legges innom Monaco.

For en mer tradisjonell, fransk opplevelse kan du legge turen ti minutter innover i landet til små autentiske landsbyer uten turister og alt det måtte medføre.

Det går også ferge til Italia der man kan tilbringe morgentimene før turen går tilbake til Nice. Blir du lei Nice, kan du legge weekenden til Korsika eller Sardinia. Blir du rett og slett lei av å se havet, kan du ta toget i en og en halv time til Alpene og stå på ski en dag.

Men egentlig er det ingen grunn til å reise rundt som en jo-jo. Nice er en fantastisk by med utallige muligheter. Det er også fordelen med å velge et tradisjonelt turistmål som Nice. Her vet de hva turister er, og de vet hvordan man blidgjør dem.

Tar du kveldsflyet til Nice og kikker ut vinduet før landing ser byen ut som et gyllent diamantsmykke som smyger seg rundt et indigofarget landskap. Fra flyplassen går turen inn til byen langs den animerte strandpromenaden la Promenade des Anglais, som byr på flere lekre utesteder og private klubber. Stranden er smekkfull av solslikkere som nipper til kalde drinker i blå og hvitstripede solsenger.

Alt skjer på promenaden

Langs byens 10 kilometer lange promenade er det store fortau med egne sykkel- og rulleskøyte-felter samt flere benker for slitne ben. Og om kvelden er hele promenaden et levende teater. Det er da bare å sette seg til rette og observere dukketeater, dans, levende musikk, akrobater, og sigøyner-show.

Føler du deg heldig, kan du prøve lykken på Casino Ruhl. På vei ned promenaden kommer du også til å gå forbi det storslåtte Hotel Negresco med det spesielle taket som ser ut som et Fabergé egg. Hotellets glasshall er tegnet av selveste Gustave Eiffel, og kjendiser som Scott Fitzgerald, Zelda og Ernest Hemingway har alle bodd her. Har du litt penger til overs og skal unne deg en middag av de helt store, gå for all del ikke glipp av Le Chantecler på dette hotellet.

Om du ikke har råd, kan du kjøpe deg tradisjonell fransk gatemat, eller prøve en av Nices mange spesialiteter, Socca. Vi prøvde å finne ut av hva den inneholdt, men kom frem til at det var best å holde kjeft og spise. God var den uansett. Maten i Nice har mye til felles med Provence, men heller også mot det italienske. Men det er også gode muligheter for å finne bra tradisjonell mat fra Frankrikes nordligere deler, blant annet en av verdens beste trøffelrestauranter. Og om det er sjømat du vil ha, kan restauranten Le Turin tilfredsstille noen og enhver.

Vieux Nice

Ved den østlige enden av promenaden ligger gamlebyen, eller 'Vieux Nice' som den kalles på fransk. Det er den peneste og mest klassiske delen av Nice. Det er også dette området de fleste turistene forelsker seg i. Skjeve hus og trange gater med restauranter og uteservering på hvert hjørne. Her vrimler det også av boder og små butikker med suvenirer, kunst, og diverse krimskrams.

På markedet Cours Saleya finnes alt av frukt og grønnsaker. Perfekt for å ta med seg på stranden, som ligger 20 meter nedenfor promenaden. Fortsetter du spaserturen på promenaden, kommer du til Nices havneby. Turen kan også legges oppom slottet som rager over gamlebyen. Du kan gå til fots, men også ta heisen som går opp inne i fjellet. Den koster 1 Euro. Herfra har du utsikt over byens tak, hager, strender og parker.

Det er vanskelig å velge blant de utallige mulighetene Nice har å tilby. Det er rett og slett for mange av dem. I de fleste hotellene finnes alt av relevant informasjon og brosjyrer.

Reiser du med en norsk turoperatør, vil du i tillegg finne en aktivitetsbok i resepsjonen.av Nice. Det er også dette området de fleste turistene forelsker seg i. Skjeve hus og trange gater med restauranter og uteservering på hvert hjørne.

Avstemning:
Avstemning:
Er Nice verdt et besøk som backpacker?
Ja, valuta for pengene
Nei, altfor dyrt
Har ikke vært der
Vet ikke
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Klikk for full versjon av kart over Frankrike Kart:
Les mer om Frankrike Mer om Frankrike:
Nye interrailbilletter for Europa

Fra 1.april 2007 vil det komme en ny og fleksibel interrailbillett. Nå kan du enkelt reise hvor du vil i Europa med tog.

Med <em>Da Vinci-koden</em> som Paris-guide

Dan Browns suksessroman gir en ny dimensjon til ferieturen til Paris.

Reisebudsjett: Europa

Hvor mye penger bør man ta med seg til denne delen av verden?

Fransk flyskatt mot fattigdom

Fra 1. juli må franskmenn betale en ekstra avgift hver gang de skal ut og fly. Disse pengene skal gå til bistand.

Togtider i Europa

Du kan planlegge sommerens interrail hjemme foran pc-en. Med ruteinformasjon fra internett, og en god guidebok i tillegg, har du alt du trenger for å togloffe i Europa.

Europa i hutigtempo: Dag 1-5

REISEDAGBOK: Martin fra Hamburg i Tyskland tok med seg sin Amerikanske venninne Megan på en 15 dagers reise i Sentral- og Sør-Europa. Her er Reisedagboka fra den hektiske turen, dag 1-5.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no