Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Pakk lite og lett

Reiseglade Doug Dyment har laget nettsida onebag.com, der hensikten er å vise hvordan du kan reise langt og lenge med bare håndbagasje.

”Som de fleste erfarne reisende har jeg funnet ut at jo lettere byrde du bærer med deg, jo mer behagelig blir reisen”, skriver Dyment på nettsida si. Erkjennelsen gjelder spesielt backpackere som forflytter seg mye fra sted til sted med ulike transportmidler, og som ofte må bære bagasjen sin selv over lengre strekninger. Lytt til rådene på onebag.com, så slipper du å drasse med deg en blytung ryggsekk på 25 kilo.

Tre gode grunner for å pakke lett:

• Sikkerhet: Du trenger ikke sjekke inn bagasjen din når du flyr og reduserer dermed risikoen for å miste dine kjære og verdifulle eiendeler.

• Økonomi: Du slipper å bruke bærere, og samtidig er det enklere å benytte billig offentlig transport i stedet for taxi.

• Mer mobil: Det er lettere å bevege seg rundt, for eksempel når du ankommer en ukjent by og skal lete etter et sted å overnatte. Med en liten sekk er du mer fleksibel når du skal av og på busser, båter, tog osv – og du trenger ikke møte opp like tidlig på flyplassen.

Overbevist? La oss se nærmere på noen av de praktiske tipsene på onebag.com: Målet er altså å pakke en ryggsekk, bag eller koffert som er innenfor flyselskapenes tillatte mål for håndbagasje. Det betyr omtrent 18 x 35 x 53 cm og maksimal vekt på 6-12 kilo.

Hva skal jeg ta med? Ei god pakkeliste er uunnværlig når du forbereder en reise. Stryk fra lista alt du kan klare deg uten. Alt som faller i kategorien ”kanskje” legger du igjen hjemme. Nøkkelen til lett pakking er nemlig å eliminere mest mulig. På nettstedet finner du en detaljert beskrivelse av hva du bør pakke med deg.

Hva skal jeg pakke i? Som backpacker ønsker du først og fremst å reise med ryggsekk. Ikke fordi ”alle” andre gjør det, men fordi det er mest praktisk. Velg en ryggsekk med god kvalitet og solid konstruksjon, som tåler røff behandling over lang tid, og som er enkel og behagelig å bære. Sekken bør være innenfor flyselskapenes grenser for håndbagasje. Dette varierer fra selskap til selskap; et konservativt anslag er maks størrelse på 18 x 35 x 53 cm. En ryggsekk av mykt stoff kan skvises sammen for lettere å oppfylle disse kravene. Onebag.com har anbefalinger når det gjelder ulike sekker, men disse er basert på amerikanske modeller. Ryggsekk.com mener det er smart å investere tid og penger på å velge en god sekk som er i tråd med tipsene på onebag.com.

Hvordan pakke? Det finnes nå spesialposer som hjelper deg med å komprimere størrelsen på klær og andre gjenstander. En av forhandlerne i Norge er Nomaden. For øvrig anbefaler onebag.com et system med poser eller lommer som gjør det enklere å holde orden i bagasjen. Se ellers nettstedet for flere tips om blant annet hvordan du kan unngå krøllete klær på turen.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
10 smarte dingser

Den moderne ryggsekkturisten pakker med seg mer enn shorts og sandaler. Vi har prøvd ut en del smarte produkter som kan gjøre reisen din tryggere og enklere.

Slik pakker du sekken

Hva du bør ta med deg på tur avhenger selvsagt av om du skal på shoppinghelg til London, ekspedisjon til Sydpolen eller backpacke et halvår i tropiske strøk. Likevel er det mange ting som alltid bør være med i ryggsekken.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no