Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Turist i Lisboa

Turist i Lisboa

Det er spennende, men samtidig fryktelig vanskelig å være turist i Lisboa. Byen er et funn for de som liker historie og arkitektur, men utvalget er så stort at man nesten ikke vet hvor man skal begynne. Og for å gjøre tingene enda litt verre er det deilige fortauskafeer som lokker med både kald øl, god vin og varm kaffe.

Carmo-kirken i Lisboa

Se bilde i et større formatRestene etter Carmo-kirken i Lisboa. Kirken ble delvis ødelagt i jordskjelvet i 1755. Foto: wikipedia.org

Her er en kort guide til de monumentene vi fikk med oss:

Markgreven fra Pombal var sjefen for gjenoppbygningen av byen i 1755. Den store statuen står på en enda større sokkel på plassen som har fått samme navn. Den nedre delen av byen har flere brede og rette gater. En av disse gatene – Frihetsgaten – ender på denne plassen.

Blem-tårnet ble bygget i vannet utenfor Lisboa i 1515 for å beskytte byens elvemunning. Jordskjelvet i 1755 forårsaket at elveløpet ble forandret og plutselig var ikke tårnet lenger en øy, men forbundet til land av en sandbank. Dette er en av Portugals mest kjente monumenter og er bygget i manuelinsk stil.

Castelao de Sao Jorge: Slottet har en flott plassering på åsen som dominerer Lisboas sentrum. Herfra er det en god utsikt som gir et godt overblikk over byen. Slottet med sine vakre hager er også verd besøket i seg selv.

Carmo-kirken ble bygget mellom 1389 og 1423 i middelalderen. Deler av bygget overlevde jordskjelvet i 1755. Det gamle klosteret ble bygget om til kaserne. På 1800-tallet, ble imidlertid alle rekonstruksjoner forbudt og det ble bestemt å bevare kriken som den var.

Alfama er et av byens eldste strøk og et av de som overlevde jordskjelvet, flommen og brannen i 1755. Området har beholdt mye av sin originale form. Bydelen er en labyrint av gater, underganger og trange smug med en overhengende nostalgi. Her finner du markeder med alle slags håndverk og kunst.

Azulejos-museet: Azulejos-blomsten ble importert av Sevillerne til Portugal på 1500-tallet. Hele Lisboa er smykket med blått og hvitt til minne om byen som forsvant i jordskjelvet i 1755.

Parado dos Descobrimentos: Monumentet ble oppført i 1960 under diktaturregimet til Salazar for å feire 500-årsdagen til pris Henris død. Monumentet er reist for å minnes Portugals første oppdagelsesferd. På monumentet finner man statuen av barnet Dom Henrique – oppdageren Henri- som følges av utallige personligheter som også har tatt del i betydelige oppdagelser på 1500-tallet.

Jeronimoklosteret: Et mesterverket innen maskulin arkitektur som ble bygget mellom 1517 og 1522 etter ønske fra Manuel den første. Klosteret er bygget på stedet der Henri - oppdageren - bygde en liten kirke i 1496. Konstruksjonen overlevde jordskjelvet i 1755. Klosteret er prydet med store arkader dekorert i en stil som kan minne om en blanding av barokk og renessanse. Et arkitektonisk smykke. 

Slik reiser du hit:

Det er flere direktefly fra Oslo til Lisboa. Vi fløy med det portugisiske flyselskapet TAP en vei. Vi fant frem til billigst mulig reise ved hjelp av solfaktor.no. Solfaktor er en praktisk søkemotor for å finne rimelige feriereiser.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:

Lisboa er på mange måter litt som Oslo, eller omvendt. Etter en halvtimes kjøretur fra byen står du midt i frodige vinmarker i Estremadura.

Prøv Lisboa

På tre dager opplevde vi mer enn det byen er kjent for: Fotball, bacalao og god vin. Stikkordene for Lisboa er storby, vin- og badeferie.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Klikk for full versjon av kart over Portugal Kart:
Les mer om Portugal Mer om Portugal:
Prøv Lisboa

På tre dager opplevde vi mer enn det byen er kjent for: Fotball, bacalao og god vin. Stikkordene for Lisboa er storby, vin- og badeferie.

Nye interrailbilletter for Europa

Fra 1.april 2007 vil det komme en ny og fleksibel interrailbillett. Nå kan du enkelt reise hvor du vil i Europa med tog.

Lisboa er på mange måter litt som Oslo, eller omvendt. Etter en halvtimes kjøretur fra byen står du midt i frodige vinmarker i Estremadura.

Reisebudsjett: Europa

Hvor mye penger bør man ta med seg til denne delen av verden?

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no