Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Slangespising, potens og draculatendenser

Slangespising, potens og draculatendenser

Blodet spruter, mens slangen strammer alle sine muskler i et desperat forsøk på å slippe unna. Det er nytteløst. Dens skjebne er potensmiddel.

Slangespising

Se bilde i et større formatFoto: Espen Mork Dahl

Slangespising

Se bilde i et større formatFoto: Espen Mork Dahl

Slangespising

Se bilde i et større formatFoto: Espen Mork Dahl

Resturanssjefen smiler stolt mens han binder slangen opp etter det spinkle gjerdet. Denne arten er så giftig at han teiper munnen flere ganger med svart teip, mens han smiler litt unnskyldende til alle som har flokket seg rundt.


-Hvis du blir bitt, er du død om fem minutter, forteller en av de lokale vietnameserne som er med på seansen.


Resturanten ligger omtrent to kilometer på utsiden av skredderbyen Hoi Ans sentrum, og er et familiedrevet delikatessested for de lokale innbyggerne. Men antageligvis milelangt unna sin første michelin stjerne i vestlig målestokk.
Interiøret er av gammel plastikk, men det er slett ikke uvanlig i det fattige landet med de blide menneskene, heller ikke tallerker og glass med rester fra tidligere slangespisere.

 

At flere av gjestene urinerer rett ved siden av bordene derimot, er noe man heldigvis ikke ser så altfor mange ganger.
Slangekokken snitter opp den hjelpeløse amfibiearten, lar to fingre gli inn, og trekker ut noe blodig som beveger seg rytmisk – hjertet - legger det i handflaten, og passer på at alle skuelystene får se det dunke seg tomt.

 

Han smiler fortsatt stolt, legger hjertet på en tallerken, og begynner arbeidet med å tømme slangen for blod og galle. Det skal blandes med risvin og drikkes.

Manndom

Det er ikke dyreplaging i deres øyne, det er mat, potens og god sex.
-Bra for manndommen, bra for manndommen, roper en av de lokale som er dårligst på engelsk, mens han tar enda en slurk av det lokale ølet, Bier Larue, gestikulerer at lemmet hans kommer til å bli som palmen som skygger for bordet, og ler høylydt i fryd over hva kvelden kommer til å bringe. 

 

-Vietnamesiske menn går hit, så på horehus, fortsetter en annen vietnameser, smiler fornøyd, og legger til; Da kan vi holde på hele natten!

Fire retters

Etter at slangen er tømt, og blodet blandet med risvin, som egentlig er sterk ris sprit, trekker kokken seg tilbake på kjøkkenet for å gjøre i stand rettene. Han snitter opp slangeskinnet, og bruker rå muskelkraft på å dra det av i en del, vanligvis pleier han å gjøre det mens slangen fremdeles er i live, men denne gangen lot han hjertedunkingen gå først. Små shots glass finner veien til bordet, og blodig sprit skjenkes i. De tre vietnameserne som er med kaster seg fornøyd over utvalget, og skåler høylydt på vietnamesisk vis, før de frydefylt lar innholdet forsvinne i munnen.

 


Så kommer dagens første rett på bordet, fritert slangeskinn. Konsistensen er som potetchips med ru og seig innmat. Det knaker i tennene, mens man kjenner de små, ru slangeskinns bitene spre seg i munnen. Så kommer rett to, slangevorruller, den beste av dem alle, bortsette fra at minnene fra den avrevne huden fremdeles sitter sterkt i minnet. Rett tre er mer slangekjøtt, stekt og krydret, mens den fjerde retten er en grøt bestående av noe man helst ikke vil vite.


Ryktene ville ha det til at det var innmat.

Avstemning:
Avstemning:
Har du spist slange?
Selvfølgelig, beste jeg vet
Ja, det var greit nok
Ja, men aldri mer
Nei, men ønsker å prøve
Aldri i livet
Klikk for full versjon av kart over Vietnam Kart:
Les mer om Vietnam Mer om Vietnam:
Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Tidligere kjent som Saigon

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Keiserbyen Hue

Keiserbyen er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende frittliggende museum.

Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Togtur gjennom Vietnam

Rotter, svindlere, og ståtoalett med flekkete rester, er noen av de tingene som møter deg på toget fra Hanoi til Danang. Men fortvil ikke, den fantastiske utsikten veier opp for det meste.

Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no