Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Den historiske havnebyen

Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Danang utvider

Se bilde i et større formatByen utvider seg stadig, og byggeprosjekter er et vanlig syn. Foto: Espen Mork Dahl

Trafikkulykker i Danang

Se bilde i et større formatHver eneste dag skjer det ulykker på veiene. Denne kvinnen var heldig som bare fikk ødelagt matvarer. Foto: Espen Mork Dahl

Danang er hovedstaden i Duyen Hai Mien Trung, som denne administrative regionen heter, og ligger i mellom den tidligere hovedstaden Hue, skredder byen Hoi An og det hellige stedet My Son. Byen har en historie som inneholder både Napoleon III, som gav ordre om å innvadere området i 1858, og handelsutvikling. På 1500 tallet begynte nemlig havneeventyret, men det var først i 1800 årene, da keiser Minh Mang bestemte at alle Europeiske skip skulle drive handel gjennom byen, at veksten tok seg opp, og som gjorde at Danang i dag er et viktig senter for Vietnams midtre region. Byen er betegnet som Vietnams 4. største.

I nåtid er havna også en spennende opplevelse, med mange utekafeer og møteplasser. Blant Danangs største severdigheter finner vi Cham-museet som innehar verdens beste samling av skulpturer fra Cham-dynastiet og Marmorfjellene, som sies å representere de fem elementer innenfor Yin Yang-traditionen; vann, ild, jord, tre, og metall/gull. Et kvarters kjøretur unna bykjernen finner man China Beach, som ble brukt som rekreasjonssenter for amerikanske soldater under Vietnamkrigen, og gjort verdenskjent gjennom det legendariske krigseposet, Apocalypse now. Også i dag er det et sted for surfere, med bølger som gir herlige brekk, der den ligger ved Sør- Kina havet. Andre steder i nærheten som absolutt er verdt et besøk, er HaiVan pass og Marble mountains.

 

Uteliv

Som en storby har den også et utvalg av diskoteker som de mindre byene i nærheten ikke kan tilby, og et besøk på diskotek her, er en opplevelse man bør få med seg. Det er veldig annerledes enn hva man er vant til hjemme, både i oppførsel og musikk.
Man blir med en gang geleidet til et bord, og serveringen begynner, utvalget er stort, og man får en flokk med verter rundt seg, som skal varte deg opp ved den minste ting. Putter du en sigarett mot munnen, tar det et brøkdels sekund før en eller flere av de mange vertene som svirrer rundt deg har klar en lighter, og drikker du to slurker av glasset ditt, nærmest krangler de om å fylle det opp igjen.

 

Dessverre ligger de litt etter på kjønnslikhets fronten, og man blir også servert muligheten til å leie en av de vietnamesiske jentene til å være en spesiell vert gjennom kvelden, en såkalt bord dame.
Vietnamesere elsker techno, og dansegulvet blir raskt fylt opp når musikken treffer øregangene, og synet kan bare beskrives med, herlig!

Kjøpesentere

Det finnes flere store kjøpesenter i Danang, og Metro, er et av dem. Her finner man et stort sortiment av billige varer, og skal man være lenge i Vietnam, er det verdt å fylle opp posene her.

Overnatting

Som i de fleste byene i Vietnam, er det enkelt å finne rimelige hoteller i alle stjerneklasser. Furama resort, Saigon Tourane Hotel og Orient Hotell er noen av dem.

Transport

Tilgjengeligheten til Danang er stor. Her er det mulig å komme med tog, eller benytte den internasjonale flyplassen, som tilbyr både innenlands og utenlands fly. Det er også bil taxier her, og de frakter deg rundt for en billig penge.

 

Klikk for full versjon av kart over Vietnam Kart:
Les mer om Vietnam Mer om Vietnam:
Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Tidligere kjent som Saigon

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Keiserbyen Hue

Keiserbyen er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende frittliggende museum.

Togtur gjennom Vietnam

Rotter, svindlere, og ståtoalett med flekkete rester, er noen av de tingene som møter deg på toget fra Hanoi til Danang. Men fortvil ikke, den fantastiske utsikten veier opp for det meste.

Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no