Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Keiserbyen Hue

Keiserbyen Hue

Keiserbyen er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende frittliggende museum.

Elva Perfume

Se bilde i et større formatElva Perfume river, renner tvers gjennom byen, og egner seg svært godt for sightsing, med sine mange interessante og fantastiske elvebredder. Foto: wikipedia.org

Keiserbyen Hue

Se bilde i et større formatInngangen til Keiserbyen som innehar et palass replika av den forbudte by i Beijing i Kina. Foto: wikipedia.org

Thien Mu Pagoden

Se bilde i et større formatThien Mu Pagoden i bakgrunnen ble bygget av hertug Nguyen Hoang tidlig på 1600 tallet. Foto: wikipedia.org

Tu Docs mausoleum

Se bilde i et større formatTu Docs mausoleum - et gravsted for en konge som ønsket at hans evige hvilested skulle være som et eventyrland. Foto: wikipedia.org

Hue ligger i den administrative regionen Khu Bon Cu, i Thua Thien- Hue provinsen i det sentrale Vietnam. Under Nguyen dynastiet (1700-1900 tallet) var det keiserens hovedstad, og nettopp keiserpalassene er unike og fantastiske i denne byen.

Rundt Keiserbyen er det en vollgrav rundt 30 meter bred og fire meter dyp, en ytre mur rundt den ytre by, deretter en ny mur rundt Keiserbyen, som innehar et palass replika av den forbudte by i Peking, Kina, og til slutt en siste mur som omkranser den forbudte rosa by. Den forbudte rosa by var utelukkende for Keiseren og hans familie.

Men også andre severdigheter preger Hue, som museet for moderne kunst der det er utstilt verk av moderne vietnamesiske kunstere, Thien Mu Pagoden som ble bygget av hertug Nguyen Hoang tidlig på 1600 tallet og utvidet de senere år, og Tu Docs mausoleum, som kan besøkes med ”Dragebåt", et gravsted for en konge som ønsket at hans evige hvilested skulle være som et eventyrland.

Området ble hardt skadet under Vietnam-krigen, blant annet finner man det mest bombede landområdet i verden, Khe San, her. Men heldigvis ble også store deler urørt av krigen, og Hue står nå på UNESCOS verdensarv liste.

Elva Perfume river renner tvers gjennom byen og egner seg svært godt for sightsing med sine mange interessante og fantastiske elvebredder. Elven er et skille mellom den gamle bydelen som er nevnt tidligere og den mer moderne bydelen som har utviklet seg de senere årene. Det er i den nye bydelen de fleste fasiliteter som hoteller, banker og restauranter befinner seg. Byens restauranter har rykte på seg for å være blant de beste i Vietnam og som vanlig er prisene upåklagelige.

Hue er et stille paradis velegnet for avslapping, og for å transportere seg rundt i byen anbefales det å bruke sykkel eller å gå.

Transport

Tog er en ypperlig måte å komme til Hue, men det er også mulig å ta buss fra nærliggende områder.
Er man i det flotte området Nha Thrang som er spesielt godt kjent for sine overveldende sandstrender skal det også være båtforbindelse til byen.

Overnatting

Mange hoteller med bra standard, som Green Hotel Hue, Century Riverside Hotel Hue og Huong Giang Hotel.

 

Klikk for full versjon av kart over Vietnam Kart:
Les mer om Vietnam Mer om Vietnam:
Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Tidligere kjent som Saigon

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Togtur gjennom Vietnam

Rotter, svindlere, og ståtoalett med flekkete rester, er noen av de tingene som møter deg på toget fra Hanoi til Danang. Men fortvil ikke, den fantastiske utsikten veier opp for det meste.

Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no