Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Tidligere kjent som Saigon

Tidligere kjent som Saigon

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Dong Khoi i Ho Chi Minh by

Se bilde i et større formatDong Khoi er promenadegaten og preges av restauranter, barer og designerbutikker. Foto: wikipedia.org

Ho Chi Minh

Se bilde i et større formatGate i Ho Chi Minh by. Foto: wikipedia.org

Katedralen i Ho Chi Minh by

Se bilde i et større formatDen katolske katedralen Notre Dame. Foto: wikipedia.org

Thien Hau pagoden

Se bilde i et større formatThien-Hau pagoden i Cho Lon. Foto: wikipedia.org

Den tidligere hovedstaden i Sør Vietnam ligger ved vestbredden til Saigon elven, og er oppkalt etter Vietnamesernes store forbilde – revolusjonær, statsminister og president, Ho Chi Minh, eller som han også blir kalt, Onkel Ho. Som så mange andre av Vietnams byer, begynte også Ho Chi Minhs utvikling som en fiskeby, men med den gunstige beliggenheten utviklet det seg til et viktig sted for handel, og som militært knutepunkt.

I dag holder den på å pumpe seg opp til en pulserende storbymetropol, bugnende av energi, rytmer og fremtid. Den holder ikke lenger tilbake, men lar seg leve fritt, som en organisk skikkelse i stadig forandring, på vei vekk fra historiens vonde minner og inn i en ny tid med mer gleder enn sorg.

Folkene er levende og stadig på vei, og man kan ikke annet enn å bli trukket inn i den i den spennende atmosfæren.
Det bugner av steder man bør få med seg i Ho Chi Minh, det er en sterk historisk by, preget av Franskmennenes okkupering, Vietnam Krigen og Asias utvikling. Tidligere var byen hovedstad i det franske koloniriket Indokina, og minner derfra ser man i de flotte bygningene nede ved elven.

Noen av de viktigste severdighetene er bydelen Cholon – som befolkes av flere hundre tusen kinesere, som har satt sitt spesielle preg på arkitektur og oppførsel. Det er et viktig handelsområde, og man finner også Quang- Am og Thien- Hau pagodene her.

Dong Khoi er promenadegaten og preges av restauranter, barer og designerbutikker. Under Vietnam krigen var gaten kjent for sine mange barer og bordeller som ble flittig benyttet av amerikanske soldater.
Krigsoffer museet er absolutt et sted å oppleve, her finner man blant annet en veldig hjerteskjærende og dramatisk fotoutstilling fra Vietnam krigen.

I tillegg er Botaniske hager, Revolusjonsmuseet, Ben - Thanh markedet, Den katolske katedralen Notre Dame, og Jadepagoden verdt et besøk eller flere.

Kommunikasjon

Flyplassen, Ho Chi Minh internasjonale lufthavn har flere direkte fly fra europeiske byer, og også muligheter for innenlands flygninger eller til andre asiatiske land.
Det er også mulig å ankomme i tog.
Innad i sentrum, er det lett å få tak i sykkel- moped- eller bil taxier, men også busstilbud.

Overnatting

Forskjellige stjerner og prisklasser preger overnattingstilbudet også her. Noen hoteller i sentrum, er Continental Hotell, Metropole Hotell, Amara Saigon Hotell og Hotell Equatorial.
Det er også mange muligheter til å finne overnatting når man er i byen, og da på rimeligere, men likeså komfortable steder.

Klikk for full versjon av kart over Vietnam Kart:
Les mer om Vietnam Mer om Vietnam:
Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Keiserbyen Hue

Keiserbyen er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende frittliggende museum.

Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Togtur gjennom Vietnam

Rotter, svindlere, og ståtoalett med flekkete rester, er noen av de tingene som møter deg på toget fra Hanoi til Danang. Men fortvil ikke, den fantastiske utsikten veier opp for det meste.

Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no